Äventyr på night market!

Igår var vi på Rot Fai Train Night Market. Wow, vilken marknad! Det fanns gatumat, restauranger, kläder och alla möjliga andra saker du kan tänka dig. Det fanns också en liten utställning med tjusiga retrobilar. Det var så jäkla stort! Vi gick runt i flera timmar och var ändå inte i närheten av att se allt. Vi som har bott ganska avsides har inte riktigt upplevt hur stort Bangkok är, men nu blev det ändring på det. Det var folk överallt och ju längre kvällen gick desto mer fyllde det på.

Haha, måste berätta om en dum grej som hände!! För att komma in till marknadsområdet gick man genom en lång gång som var kantad med restauranger. Där var det rätt trångt och såklart jättemycket folk som passerade fram och tillbaka. Helt plötsligt råkade jag trampa på Kims flip-flop så att den gick sönder..! Vi stannade upp och det tog några sekunder för oss att fatta vad som hänt. Helt plötsligt var Kim barfotad på den inte så fräscha asfalten och jag fick vända tillbaka för att leta upp skon i folkmyllret. Det måste ha sett så dumt ut, hahaha!

Eftersom det fanns så mycket mat att välja bland var det jättesvårt att bestämma sig. Tillslut stannade Kim på första bästa ställe och köpte ett kycklingspett. Då lossnade det för oss och helt plötsligt hade vi båda köpt på oss en massa godsaker. Här är ett urval.

Värmen, alla människor och det stora utbudet gjorde att man blev rätt trött. När vi skulle ta oss hem fick vi vänta en stund för att få tag på en taxi. Det var lång kö ut från området och jag trodde det skulle ta flera timmar att komma hem. (Det ska ta ca 20 minuter.) Insåg då att det kanske inte var så smart att ge sig ut just på lördagskvällen, haha. Väl ute på den stora vägen gick det fort som tur var.

Det var det lilla äventyret. :) Även om det blev lite överväldigande är jag glad att vi åkte iväg och fick uppleva marknaden. Föredrar det framför köpcentrum alla dagar i veckan. Det var härlig stämning och maten var supergod! Om ni någonsin får tillfälle rekommenderar jag att kika in det!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer