Äventyret fortsätter (mot Siem Reap!!)

Efter ännu en lång bussresa kom vi äntligen till Siem Reap, en av Kambodjas största städer och dessutom inkörsporten till den fantastiska ruinstaden Angkor! Fast än vi inte gjorde mycket annat gör besöken till Angkor att detta är en stad jag för alltid kommer minnas. Ett annat fint minne här ifrån är mötet med den trevlige tuk-tuk-föraren Teavy. När vi träffades berättade han att han haft för få kunder den senaste tiden och kämpade för att få ihop pengar till sin dotters skolgång. Vi tog hans nummer och sa att vi skulle kontakta honom. Han blev lite uppgiven och det syntes att han inte hoppades mycket på att höra mer från oss, därför blev han jätteglad när vi kontaktade honom. Det slutade med att han körde oss flera gånger medan vi var i Siem Reap!

Eftersom Angkor är Kambodjas största turistattraktion har det jättestort fokus i staden, nästan alla restauranger och hotell har namn som har något med det att göra. Visste ni att Angkor Wat till och med är avbildat på Kambodjas flagga? Eftersom Angkor var huvudsyftet med vårt besök fick jag inget tydligt intryck av Siem Reap, så det är svårt att säga vad jag tyckte. Det är synd, eftersom jag gärna lär känna det som ligger bortom de största turistattraktionerna när jag besöker en plats. Jag är dock säker på att vi kommer tillbaka hit en dag, har verkligen fått mersmak för Kambodja efter den här månaden! Nästa gång i Siem Reap vill jag bland annat lära mig om minröjningarna man gör här i området. Till exempel tränar man råttor och hundar att hitta nedgrävda minor, hur häftigt är inte det!? Jag vill även besöka Tonlé Sap, Sydostasiens största saltvattensjö och självklart finns det många ruiner i Angkor vi inte hann med den här gången!

Vi hittade ett väldigt trevligt boende som heter Firefly, jag fick ingen bra bild på rummet men klickar ni in på länken finns det massor med bilder. Det enda negativa var att det låg mitt emot ett sågverk. Som tur var störde det oss inte så mycket. Det blev faktiskt nästan bara komiskt eftersom vi precis lämnat Khmer Hands där en gubbe sågat plankor med en cirkelsåg var eviga dag. Det blev skrattretande dumt när vi sedan kom till nästa boende och även det hade ett bygge igång precis intill. Cirkelsågens förbannelse typ, haha. Aja, för att se det positivt lär ljudet av en cirkelsåg aldrig störa oss på samma sätt igen!

En dag gick vi runt i Siem Reap med målet att hitta en bankomat. Vi svängde in på en väg och ungefär halvvägs mötte vi två killar som gick vid sidan av vägen, ute i gräset. Jag tyckte det var lite märkligt, men tänkte inte mer på det. Jag insåg varför ett par meter senare - vägen var helt otroligt lerig..! När Kim hoppade över till gräset satt hans sko kvar i leran och jag fick kasta över den till honom. Jag däremot lyckades gå ner med hela foten, så att skon inte syntes mer. Hahaha, kul att traska runt i staden med en brun fot. Som om lokalbefolkningen inte skrattar åt en tillräckligt redan! (och vi fattar aldrig varför!?!) På tal om lera har jag en annan rolig händelse från resan som jag inte delat med mig av, men sparar den till ett annat tillfälle.

Hoppas ni alla mår jättebra! Uppdateringarna har uteblivit bland annat eftersom vi haft magsjuka (igen, helt otroligt..) Lyckligtvis gick det över relativt snabbt och vi är pigga igen nu. Ta hand om er och njut av sommarvärmen! Saknar er där hemma!!

Det här tyget föreställande Angkor Wat låg på sängen i vårt rum. Visst är det vackert?

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer