Besöker skolor i Thailand! (del 3)

Den sista skolan var inte lika överdådig. Den påminde mer om den första skolan i utseende, men hade mer traditionell undervisning.

Kring skolgården hade man satt upp höga stängsel, därför vi fick ringa på en klocka för att bli insläppta. Personalen mötte oss med leenden och hälsningar. Vi kände oss direkt välkomna.

Ännu en gång satte vi oss ner och pratade om WeiWeis projekt. Rektorn verkade intresserad, men hade sina tvivel kring projektet eftersom hon haft liknande besök förut som inte gett några nya elever.

Efter ett bra samtal fick vi en rundtur av rektorn.

Vi hälsade på förskoleavdelningen och ett klassrum med barn som var ungefär tio år. Eftersom tjejerna var från Kina letade de upp kinesiska barn och frågade vad de tyckte om skolan.

Jag reagerade på att rummen kändes mörka, men barnen verkade trivas. Skolan använder sig mycket av musik, både genom att lära sig instrument och i form av musikterapi.

Precis när vi skulle gå fick barnen rast. De hade fått varsin godisklubba till efterrätt, som de sprang omkring med under leken. Det såg superhärligt ut! :)

Jag är glad att jag följde med tjejerna på dessa skolbesök. Det var givande att få en inblick i hur det kan se ut i Thailands skolor. Tack vare detta fick jag se en del av landet som jag inte haft kontakt med tidigare.

När vi var klara med skolbesöken var det dags att besöka en plats av helt annan karaktär. Ett romdestilleri!

Berättar mer om det nästa gång!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer