Dag 3: Tre låtar jag tycker särskilt mycket om.

Jag ska börja med att berätta en lite konstig fakta om mig.

Jag lyssnar inte på musik.

Eller det stämmer väl inte... Men det känns så ibland. Tidigare var musiklyssnande en stor hobby. Nu är det mer något jag slår på i bakgrunden, för att skapa en viss stämning.

Jag lyssnar inte på utvalda favoriter eller skapar spellistor. Det händer sällan att jag letar efter ny musik. Jag har ingen koll på när min favoritartist släpper nytt. Jag vet inte ens om jag har en favoritartist? Ofta bryr jag mig inte ens om att kolla upp vad artist och låt heter.

Jag vet inte varför egentligen, men det gör mig lite ledsen att det är så. När jag var yngre hade jag definitivt koll på mina favoriter och hittade ny musik titt som tätt. Det var ett intresse som engagerade mig. Nu känner jag mig lite rotlös som musiklyssnare. Egentligen är det inget fel att jag har förändrats, men det känns märkligt.

Jag tror att jag skulle uppskatta att sätta mig ner och dra igång en riktigt bra skiva. Inte göra något annat, bara lyssna och njuta av musiken.. men när tar man sig tid till det?

Det jag försöker säga med min långa utläggning är att dessa låtar har hängt med länge. Det är inga nuvarande favoriter jag visar er idag, utan sådana som kommer vara speciella livet ut. Aja, nu vet ni det haha, här kommer tre låtar som betyder extra mycket för mig!

Sufjan Stevens - For the Widows in Paradise, for the Fatherless in Ypsilanti

Sufjan Stevens har gjort mycket MYCKET fantastisk musik. Det blir just den här låten för att det var den första jag hörde med honom. Den var med i ett avsnitt av The O.C., en serie, som jag var helt besatt av som tonåring. Så den har hängt med länge, runt tio år gissar jag?

Älskar den för att den väcker känslor. När jag lyssnar kan jag liksom drunkna i allt det vackra. Den kan förmedlar så mycket, men ändå vara enkel, okonstlad.

Det här är musik som jag kommer tillbaka till om och om igen.

Selva Oscura - Canopy Wake

Den här!! Detta är en riktig pärla, som har en fin historia bakom sig. Egentligen är det videon som är viktigast, men eftersom den och låten hör ihop älskar jag båda!

Jag hörde den första gången hos Kim, när vi precis lärt känna varandra. Han hade alltid igång bra musikvideos i bakgrunden på den tiden. Jag minns så väl när jag såg just den här första gången. Fastnade totalt! Tycker den är fin och liksom tankeväckande. Blir alltid berörd av den lilla huvudpersonens resa, haha.

Efter att jag hört den första gången fortsatte vi lyssna på den då och då. Det blev en återkommande favorit. Men en dag hände något tråkigt... När vi skulle slå på den hade den helt plötsligt försvunnit. Poff, borta.

Vi letade och letade, men lyckades inte hitta den. Det var jättetråkigt. Vi ville så gärna se den igen! Vi finkammade hela internet men till slut gav vi mer eller mindre upp. Vi fick accepter att den var borta.

Tiden gick, jag vet inte exakt hur lång tid men jag tror det var år senare.. Kim fick ett ryck och bestämde sig för att försöka hitta vår musikvideo. Och vet ni vad? Han lyckades!!

Han ramlade över den på en rysk motsvarighet till youtube. Det sjuka var att den hade laddats upp bara två dagar tidigare. Vad är oddsen?? Han sparade ner den fort som fasen och nu finns den uppe på youtube igen, tack vare Kim! Det är flera år sedan nu men det känns fortfarande overkligt, tänk att vi lyckades hitta den? Det är stort!

Creedence Clearwater Revival - Have You Ever Seen The Rain?

Den här påminner om min mamma.

Jag vet inte om hon någonsin hörde den,

men jag tror hon hade tyckt om den.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer