Dag 9: Mitt drömjobb.

Haha, detta är något jag funderat på väldigt länge..! Jag vet inte exakt vad mitt drömjobb är men jag har några önskemål!

För det första skulle jag vilja att mitt jobb bidrar till att hjälpa andra på något sätt. Jag hoppas jag kan lämna världen lite bättre än den var innan jag kom. Jag vill göra något nyskapande, antingen på ett kreativt sätt eller mer vetenskapligt. Tänk vad häftigt att upptäcka något nytt eller utveckla en ny behandling. Jobbet får gärna vara flexibelt också, så att jag kan styra över mina egna timmar. Att kunna resa och samtidigt jobba från datorn hade varit en dröm!

I slutänden tror jag att det allra, allra viktigaste är att jobba med bra människor, då blir alla uppgifter roliga!

Det var mitt svar för ett år sedan, men idag vill jag skriva något mer konkret. Här kommer en lista med några av mina drömyrken!

Psykolog. Alltid tyckt att människors inre är extremt intressant! Gillar också att det finns sådan bredd i ämnet. Utvecklingspsykologi, relationspsykologi, rättspsykologi, medvetandestudier och psykisk ohälsa är några exempel på vad jag hade kunnat tänka mig att arbeta med. Tänker först och främst att jag vill hålla på med forskning, snarare än någon som behandlar enskilda patienter.

Dietist. Det kanske inte behöver vara just dietist egentligen, men hälsa och livsstil är en av mina stora passioner och det är något jag gärna skulle jobba med. Personlig tränare, hälsovetare, fysioterapeut eller kanske någon sorts stressterapeut? Haha, har jag nämnt att jag har svårt att begränsa mig!?

Astronom. Ett annat spännande ämne: rymden!

Statistiker. Har alltid tyckt att matematik är roligt och gillar speciellt hur statistik kan ge förståelse för hur vårt samhälle ser ut. Jag menar hur cool är inte Hans Rosling?

Konstnär. Jag målar inte alls så ofta (eller fint) som jag skulle vilja, men det hade varit sjukt nice att kunna leva på att måla tavlor!

Bloggare. Hah, japp, I said it! Trots att jag aldrig sett skrivandet som ett av mitt livs stora intressen återkommer jag ändå till det gång på gång. Det är en fin hobby som ger mig mycket. Hade inte tackat nej till att leva på det genom bloggen eller kanske som författare?

Inom film. Åh, filmens värld är så häftig! Älskar att människor kan gå ihop och skapar något så fängslande som en riktigt bra film. Jag hade verkligen kunnat tänka mig nästan vad som helst inom den branschen. Skriva manus, jobba med kostym och smink, skådespela, klippa eller ljuddesign. Just ljuddesign har jag länge fascinerats av, hur nästan alla ljud i en film är inspelade i en studio, ofta med helt andra material och metoder än vad det sedan speglar i produktionen.

Fotograf. Lite samma som konstnär, en hobby jag gärna skulle lägga mer tid på och kanske en dag satsa på som karriär!

Dagmamma. Alltså, behöver jag ens utveckla? Mysigaste jobbet!

Doula. Är det ens ett jobb som man kan leva på? Haha, jag har inte ens varit med om min första förlossning, men jag tror redan att det är något jag skulle vilja uppleva fler gånger! Jag är inte superintresserad av den medicinska biten, trots att jag i tonåren drömde om att bli kirurg. (Endast pga Grey's Anatomy, haha!) Utan skulle mer vilja vara där som stöd och hjälpa kvinnor få fina förlossningsupplevelser.

Antropolog. "Antropologi är läran om människosläktet och människan som gruppvarelse." Haha, vi knyter ihop säcken och avslutar med ett till ämne som handlar om studier av människor. Att lära sig mer om hur människor har utvecklats evolutionärt och kulturellt låter superintressant!


Okej, jag kan säkert komma på fler drömyrken, men känner att jag ska stoppa mig själv här. Får lite svindel av allt jag vill hålla på med, haha! Ett eller flera av dessa områden kanske blir framtida yrken, andra kommer nog stanna på hobbynivå. Vi får se var livet tar mig! Känner så här: Dream big or go home.

Har du ett drömjobb? Eller en idé på något som skulle passa mig? Lämna gärna en kommentar! ♥

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer