Det händer jättemycket just nu!

Som rubriken lyder: Det händer jättemycket just nu!

Under lilla Sammies första månader i livet har hon knappt velat vara någon annanstans än i famnen, tätt intill oss.

Så smått började hon få upp intresset för att titta sig omkring.

Nu plötsligt har hon till och med börjat tycka det är helt okej att vara själv korta stunder, för att utforska omgivningen på egen hand. Gärna på mage, som inte alls varit en favorit innan. Märker också tydligt att leksaker som den rosa valrossen på bilden börjar bli riktigt spännande. Hon kan underhålla sig med att stirra på den intensivt i många långa minuter.

Jag har varit väldigt generös med närhet och inte försökt "lära" henne att vara ensam. (Går det ens?) Känns häftigt att hon nu liksom börjar röra sig bort från den trygga famnen för att se vad omvärlden har att erbjuda.

Vet ni förresten vad mer som är helt okej nu för tiden? Att ligga i vagnen, till och med att vara vaken i den? Ibland till och med när den är stillastående!? Det trodde jag väl aldrig. Hon som har gallskrikit tills hon somnat sedan dag ett. Känns som att jag säger det hela tiden, men det går verkligen inte förvänta sig någonting med den här lilla damen. Varje dag överraskar hon genom att kasta omkull de små mönster och rutiner vi noterat.

Nu snart kan det komma en jobbig utvecklingsperiod. Många mammor pratar om att det är den värsta tiden hittils. Håller tummarna att vi kan segla igenom den utan större besvär. Kanske är vi redan inne i den? Det händer ju som sagt en massa just nu. Upplever att hon stundvis är lite orligare, men inte alls på samma sätt som andra beskriver. Hon är ju också ovanligt nöjd, är det lugnet före stormen kanske?

Tänk att hon idag blir sexton veckor gammal, var tog tiden vägen? Alla säger att hon är så liten, men jag tycker hon har växt sig så stor redan. Lilla tjejen, så självklar och ändå så förunderlig.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,

Så roligt med all utveckling 😍 och så söt!!

nouw.com/hilmak
bergstrandanna
bergstrandanna,

Tack fina du ❤️ Ja det är himla spännande!! 😁

nouw.com/bergstrandanna
jagochjuno
jagochjuno,

Så spännande ålder!

nouw.com/jagochjuno
bergstrandanna
bergstrandanna,

Ja det händer så galet mycket 🥰

nouw.com/bergstrandanna