Eksjö till Bangkok

Jag sitter alltså på vårt rum i Bangkok. Vi bokat tre nätter än så länge. Det är oklart vart vi åker sedan men planen är att så sakteligen börja röra oss öster ut mot Kambodja. Vi har 30 dagar att spendera i Thailand innan vi måste åka vidare.

Jag tänkte berätta lite om resan hit. Tåget mot Stockholm lämnade Nässjö centralstation strax efter tolv på lördagen. Resan rullade på bra, tåget var faktiskt framme tidigt, vilket är otroligt med tanke på all snö!? I Stockholm blev vi hämtade av min moster Berit och morbror Bror, sedan körde vi till Åkersberga där de bor. Jag måste säga att de bor så makalöst fint där ute, tyvärr tänkte jag inte på att ta några bilder. 10 minuter utanför Åkersberga och ca 40 minuter från Stockholm ligger deras tomt mitt ute i naturen. Det är verkligen drömmigt. De hade till och med rådjur och ett vildsvin som sprang runt på trädgården. Jag har aldrig sett ett vildsvin förut så det var lite häftigt. Jag gillar tanken på att ha naturen så nära inpå att vilda djur kommer in på trädgården. Tråkigt att de förstör, men lite mysigt ändå? När jag var yngre brukade mamma och jag åka upp till min moster när jag hade lov. Det var alltid så härligt att komma iväg och ta det lugnt där ute i skogen. Mamma älskade att vara där, det märktes att hon mådde bra då. Jag har så många fina minnen och känslor där ifrån. Det blev liksom vår lilla fristad. Nu hade jag inte varit där på flera flera år.. Det var härligt att komma dit igen.

(Min kusin tog två bilder på vildsvinet, hur söt!? Ser ut som en lurvig Pumba hihi)


På kvällen kom min kusin Camilla ut för att träffa oss. Efter god mat tändes en brasa och vi tittade på Anders Jansson - Kom in och stäng dörren (det var såå roligt, rekommenderas starkt!). Sedan gick vi och la oss tidigt. Nerverna spökade lite och jag sov inte jättebra, men det är kanske inte så konstigt. Hur som helst på söndagen träffade vi min bror Daniel som bor i Stockholm. Vi åkte in till centralen och åt lunch på Vigårda vilket var sjukt gott! Jag åt en burgare med grönsaker och fårost samt sötpotatispommes MUMS!! Fattar inte att jag har gått så här länge utan att testa sötpotatis i pommes-form, älskar det!! Efter vi ätit kilade vi iväg mot flygbussen som tog oss till Arlanda, väldigt smidigt det där. Även på flygplatsen gick allt smidigt med incheckning, security och boarding. Inte som förra gången då vi av misstag tog en dörr som inte gick att gå tillbaka genom och fick springa ett extra varv runt Arlanda, haha! Lite sådär småstressigt..

15.35 lyfte planet och vi var på väg. Jag som hade längtat efter att väl sitta på planet och inte behöva stressa och fixa mer utan bara koppla av fick äta upp mina ord. Flygresan kändes otroligt dryg och fastän jag var trött redan när vi steg ombord lyckades jag inte sova mer än någon timme. Vi somnade istället när vi kom till vårt rum, vilket är dumt egentligen eftersom det var på förmiddagen. Håller tummarna att jetlaggen inte blir för jobbig

(Från förra gången vi flög till Thailand)

Nu sitter jag här och pustar ut medan Kim sover. Äntligen är vi här. Efter en intensiv vecka av förberedelser och planering kan vi ta det lugnt en liten stund. Den här veckan har varit för jävlig rent ut sagt. Det var länge sedan jag kände mig så stressad. Sömnsvårigheter, känsloutbrott och osäkerhet kring framtiden har varit ständiga följeslagare. Efter allt som har hänt har jag behövt känna mig nedslagen en liten stund. Gråta ut sorg och skrika ut ilska. Att då samtidigt ha en lång lista med biljetter att boka, saker att införskaffa och människor att träffa och säga hej då till är inte optimalt. Vissa stunder har jag inte orkat röra mig. På något mirakulöst sätt lyckades jag ändå ta mig samman i sista sekund.

Får ni perioder när allt händer på samma gång? När det väl händer något jobbigt är det som om livet klämmer i från tårna och det kommer flera slag efter varann. Kanske är det för att vi ska bli bättre på att uppskatta när vi väl har det bra? Jag försöker tänka så i alla fall.

Jag är så glad att jag har vänner och familj omkring mig. Jag kanske inte är den bästa på att visa uppskattning alla gånger men ni betyder otroligt mycket för mig! Jag älskar er!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer