En bussresa senare

Hej på er! Nu har vi förflyttat oss till Chanthaburi som ligger 250 km sydost om Bangkok. Staden ligger cirka en halvtimme från kusten och har runt 100,000 invånare (tror jag, haha, hittar en massa olika siffror på nätet.)

Vår buss skulle lämna Bangkok Eastern Bus Terminal 11.30 men kom iväg strax innan 12. De har en väldigt avslappnad syn på tid här i Thailand och det är vanligt att saker inte sker på exakt utsatt tid. Det kan såklart va lite frustrerande när man får vänta, men egentligen tycker jag att det är ganska uppfriskande att folk inte stressar ihjäl hela tiden. Uttrycket mai pen rai är vanligt här i Thailand och betyder ungefär "ta det lugnt" eller "inga problem". Man anpassar sig efter omständigheterna och försöker att alltid se saker positivt. En ganska fin filosofi, eller hur?

Resan tog ungefär fyra timmar vilket inte är så farligt. Vad jag förstått kan bussarna ta omvägar in i en massa små samhällen vilket gör att timmarna rinner iväg. Dock var det ingen rolig resa för min del ändå eftersom jag var sjuk. Att släpa runt på en tung ryggsäck i ett varmt Bangkok när man har feber är inget jag rekommenderar.. fastän jag var helt slut när vi väl kom på bussen var det svårt att sova och jag hade ont lite överallt. När vi väl började närma oss Chanthaburi blev jag så lättad att jag blev helt till mig. Haha, jag blir grymt ynklig när jag har ont och när det väl vänder är jag on top of the world och mår så bra. Är det bara jag som är sån?

Det första intrycket av Chanthaburi är mycket bra. Jag läste någonstans att man som utländsk blir uttittad här men jag tycker lokalbefolkningen är väldigt vänliga. Till exempel är det fler som hälsar på oss än i Bangkok. Vi har inte gjort så mycket än eftersom jag behövt vila, men en del god mat har det blivit. Nu mår jag hur som helst mycket bättre, det är bara lite hosta som dröjer sig kvar. Åh va skönt det är alltså! Hoppas ni där hemma tar hand om er och håller er friska!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer