En snabb uppdatering!

Nu blir det två inlägg direkt efter varann men jag skyller på att elen försvann igår, så sjukhusinlägget kom inte upp när det skulle. Tror klockan var runt tio igår när det helt plötsligt blev kolsvart. Ett fåtal lampor syntes på avstånd men där vi bor var det beckmörkt. Det var nästan lite kusligt eftersom vi inte visste vad som hänt! Dock bjöds vi på en spektakulär stjärnhimmel! När vi vaknade idag hade strömmen fortfarande inte kommit och vi fick reda på att den starka vinden hade gjort att ett träd ramlat över en ledning.

Vår plan var att lämna Thailand och åka vidare till Kambodja idag, men eftersom Kim skadat sig så kände vi båda att det var bättre att vänta. Tursamt nog hade vi planerat att åka dagen innan våra visum gick ut, så vi började titta på att förlänga dem. Det finns ett immigration office på ön och i så fall skulle det ta en halvtimme att åka dit och fixa det. Tyvärr fick vi reda på att de inte förlänger visum där och det närmsta kontor som gör det ligger precis vid gränsen till Kambodja. Haha, verkligen perfekt att försöka reda ut det här dagen innan vi måste lämna landet, när hela byn är utan el och således utan internet.

Till slut kom vi fram till att vi hade två alternativ. Antingen kunde vi åka till immigration, förlänga våra visum och åka tillbaka till Koh Chang, så att Kim fick vila upp sig på ett ställe vi känner oss lite hemma i. Det dumma är att resan dit tar åtminstone tre timmar och väl är där är det en halvtimme till för att komma till Kambodja. Är det då värt att vända om och göra ännu en resa på tre timmar, för att spendera ett par extra dagar i Thailand? Vi bestämde oss att det inte är det. Så imorgon bär det av till Kambodja med en småhalt Kim. Nästa gång tror jag vi får planera att åka vidare två dagar innan visumen går ut :)

Hehe den här lilla sötnosen bor på en restaurang i närheten, hur go är han inte? Kommer sakna!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer