Fem en fredag: Konsumtion.

Idag blir det ännu en fem en fredag fast på en lördag. Veckans frågor handlar om konsumtion. Berätta era svar i kommentarerna! :)

Vad för ”onödigt” skulle du köpa om du hade obegränsade resurser?

Oj, det finns så mycket onödigt jag hade kunnat lägga pengar på. Det första jag tänkte var fin inredning och lite nya kläder, två områden som jag ofta snålar med. Speciellt garderoben, den är trött och skulle behöva sig ett lyft. Men är det helt onödigt? Förvisso inte nödvändigt, men kanske inte heller helt onödigt? Skulle ju vara toppen om det gör att jag blir mer tillfreds med mitt hem och känner mig finare!

Jag hade kunnat köpa varenda babypryl som finns på marknaden. Känner inte att vi saknar något direkt, men det finns säkert något som hade underlättat i vardagen eller något som Sammie hade gillat extra mycket! Allt för att göra henne glad, hehe.

Något för att resa hade jag gärna köpt också, en husbil eller varför inte en båt? Kanske inte heller helt onödigt, för tänk vad mycket glädje vi hade haft av dem!

Vad skulle du inte sälja i ditt hem ens för alla pengar i världen?
Mitt svar känns nästan för uppenbart, men vad ska man göra? Saker jag aldrig skulle sälja är foton, hårddiskar med bilder och min minneslåda. Det som inte går att ersätta, helt enkelt!

Konsumerar du någonting mer än vad du tror andra gör?
Haha, vet inte vad som räknas som normalkonsumtion men jag köper mer choklad och hämtmat än jag skulle vilja erkänna! Lägger också rätt mycket pengar på vitaminer, för jag vill att de ska hålla hög kvalité.

Vad är något du sällan lägger pengar på?
Hade svårt att komma på ett svar men fick många idéer från andras inlägg. Alkohol, böcker och hudvård är tre saker jag sällan lägger pengar på. Har inte druckit alkohol sedan 2019, lånar böcker på biblioteket och har en minimalistisk hudvårdsrutin.

Finns det något du köper till andra, men aldrig till dig själv?

Hmm.. kommer inte på någon specifik sak men jag köper mycket hellre presenter till andra än något till mig själv. Det är roligt att ge bort!

Tre bilder från veckan som gått. Kims mormor och morfar var på besök en dag och hans mamma tittade förbi igår, mysigt! Sammie ser så finurlig ut på första bilden, haha hon är för söt. På tal om konsumtion köpte jag ny telefon för inte så länge sedan. Det har kanske märkts på att bilderna blivit bättre? Det blev en från märket Xiaomi. Jag är nöjd än så länge!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer