Fem veckor går så snabbt!? VAR TOG TIDEN VÄGEN!?

Nu när jag tittar tillbaka på tiden i Kamala förstår jag inte att vi var där i fem veckor. Tiden gick så otroligt fort i det lilla huset. Men jag antar att det betyder att vi hade väldigt roligt!?

Under den perioden blev det inte jättemånga utflykter och äventyr. Det blev tvärtom en tid av stillsamt lugn. Jag tror vi båda kände ett behov av att komma till ro och få någon slags vardagslunk ett tag. Att hänga med hundarna, bada i poolen, laga mat och hålla på med våra intressen var det vi gjorde mest.

Mot slutet blev det inte speciellt många inlägg på bloggen heller. Jag hade svårt att hitta orden för att berätta om vår resa. Samtidigt sjönk självförtroendet när min inre kritiker fick vädra sina åsikter lite för mycket. Jag tror det är naturligt att man har sådana perioder. Det är inget konstigt utan snarare är en del av den kreativa processen. Det gäller bara att fortsätta när det känns svårt! I själva verket skrev jag mycket, men de texterna är av en mer personlig natur. Jag får se om jag väljer att dela dem.

Jag ska försöka ge er en bild av hur vi hade det i vårt lilla gula hus.

Vi bodde i ett lugnt område några minuter bort från den stora vägen som löper genom Kamala. Våra närmsta grannar var ett ryskt par. Utöver att hälsa på varann blev vår enda interaktion en gång när kvinnan blev förbannad för att hundarna skällde och kastade en kvast mot dem. Relationen var lite stel efter det. I övrigt bestod vårt lilla bostadsområde till störta del av Thai.

På onsdagar och lördagar gick vi till den lilla marknaden som låg intill huset. Där såldes närodlade frukter och grönsaker samt lite annat smått och gott. Det fanns även en kebabvagn som uppskattades av Kim, hihi. Det var så härlig stämning på den lilla marknaden! Älskade att gå omkring bland stånden och kika. Ett väldigt fint sätt att lära känna lokalbefolkningen också.

Jag har nämnt tidigare att vi båda har saknat att laga mat under resans gång. Efter att ha ätit på restauranger och gatuhak i fyra månader var den fröjd att ställa sig i köket och laga sin egen mat. Det första vi lagade var tacos, mums! Familjen hade även lämnat kvar en öppnad påse med ostbågar, wow vilken lycka! Haha!

För lata dagar fanns ett brett utbud av mat från restauranger som erbjöd utkörning. Pizza, pad thai, indiskt eller varför inte McDonalds? Det mesta fanns tillgängligt i Phuket. I Kamala finns till och med en svenskägd pizzeria! Supergod såklart!! Dock hade de ingen kebabsås.. något vi (speciellt Kim) saknar. Jag tror det finns något ställe i grannstaden Patong som har det, men vi tänkte inte på att leta upp den när vi var där. Aja, ni vet ju vad man säger om den som väntar på något gott ;)

Fem gånger om dagen ljöd böneutropet över den lilla dalen. Innan vi kom dit trodde vi nog att vi skulle störa oss på det. Kanske var det för att högtalaren närmast huset gått sönder, men vi hade inga som helst problem med det. Tvärt om tyckte jag det var ganska mysigt och vackert på något vis. Man fick liksom känslan av att vara utomlands.. kanske inte typiskt Thailändskt, men ändå.

På baksidan av huset fanns uteduschen. Till en början kändes det lite märkligt att stå spritt språngande naken i trädgården. (Det var såklart ingen som såg en..!) När man vant sig var det otroligt härligt. Duscha är ju bland det skönaste som finns. Föreställ er då att få göra det under en klarblå himmel. Solen värmer, en svag bris fläktar, grönskande natur så långt ögat når. Helt fantastiskt!!

Hmm.. just nu kommer jag inte på mer att berätta om hur det var i det lilla gula huset. Om jag missat något får jag väl skriva om det i ett annat inlägg. Tog inte jättemycket bilder på huset men filmade en vlogg istället. Får se när den kommer upp!

Mysigt soffhäng (har jag nämnt att vi hade svenska tv-kanaler?) + HUR HÄRLIGT ser det inte ut vid uteduschen? Älskar't

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Inger Gunninge
,
vad härligt det såg ut. Morfar och jag är förkylda. Annars mår vi bra. Just nu regnar det annars har vi haft några dagar med härligt väder.