Hemlängtan

Idag kommer ett inlägg som jag skrev en regnig dag för ungefär en och en halv vecka sedan, där jag delar med mig av lite personliga reflektioner. Har en massa inlägg på gång om den första tiden i Kambodja, förhoppningsvis kommer det en uppdatering redan ikväll!

Hej alla fina! Tänkte bara göra en snabb lägesuppdatering. De senaste dagarna har det varit dåligt väder. Det har regnat hela, hela förmiddagarna. Runt lunch brukar det klarnar upp och det är ju skönt, men enligt prognoserna ska det fortsätta så här hela veckan. Vi har även haft en del åska och när den tar det verkligen i från tårna! Mullret är EXTREMT. Tror aldrig jag varit med om att det dånar så mycket att man känner av det i hela kroppen!? Har vaknat på nätterna flera gånger och fått lite panik innan jag fattat vad som händer.

Igår kväll när vi åt middag vid stranden blixtrade det liksom mellan molnen ut med havet, det såg riktigt häftigt ut! Det måste varit väldigt långt borta dock, för vi hörde aldrig något ljud? Skumt! Det är lite tråkigt att man inte kan göra så mycket men annars tycker jag regn och åska är ganska mysigt, hihi :)

Nu tänkte jag prata om ett lite småseriöst ämne. Här om dagen hade jag en dålig dag. Jag vet inte om det var hemlängtan, funderingar kring framtiden, att alla nya intryck blev för mycket eller vad som hände. En blandning av alla tre, kanske? Under kvällen kände jag mig helt enkelt nedstämd. Ni vet de dagarna när man längtar efter att komma hem, kunna krypa ner under täcket och bara släppa allt? Det var en sån dag.

Grejen är att det inte riktigt går att göra på samma sätt när man är ute och reser så här. På semester blir det så tydligt om man inte är på topp, eftersom förväntningen är att allt ska vara så härligt och glatt hela tiden. Jag antar att det inte hjälper att Thailand är känt som "the land of smiles". Visst jag kunde gå in i bungalown och vara för mig själv men det blir inte samma sak ändå.

Åh, jag kanske delar med mig för mycket nu? Det känns viktigt för mig att berätta om alla sidor av hur det är för mig att resa. Allt är inte glatt och mysigt exakt hela tiden. Ibland känns saker svåra, jobbiga och läskiga. Ibland längtar jag hem, efter allt det som jag förut längtade efter att lämna. Det är en märklig känsla faktiskt. Jag tror jag naivt föreställde mig att denna resa skulle trolla bort alla livets svårigheter, så är det inte. Visst, många vardagsproblem som jag hade förut är bortsuddade, men de byts ut av andra saker.. Som att inte ha ett fast boende, att sakna alla där hemma, att det är myror precis överallt..!

Hoppas inte det låter som att jag klagar nu! Jag tror det är naturligt att man får dessa tankar. Vi har lämnat vår lägenhet, sålt våra saker och bytt livsstil över en natt, klart det är en omställning! När jag pratar med Kim berättar han att han känner likadant ibland. Även om det stundvis känns svårt är jag så otroligt glad och tacksam att jag gör det här! :)

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer