Hennes namn

Det har varit en lång process att välja namn till Knyttet. Till skillnad från smeknamnet som föll sig naturligt direkt var hennes riktiga namn knepigare.

Jag har under hela graviditeten varit ganska velig med vilka namn jag gillar, Kim å andra sidan har varit väldigt säker och bestämd. I början skulle bebis tveklöst heta Julius. Efter ett tag ändrades det till ett nytt könsneutralt favoritnamn, som följde med resten av graviditeten. Det var namnet Eli. På min baby shower när alla skulle ge oss ett par namnförslag skrev Kim inget annat än just Eli. Så pass säker var han, att det inte ens behövdes alternativ!

Jag gillar Eli, men var inte lika bergsäker. Tyckte mycket om Holly i början, men kände efter ett par månader att det inte var rätt. Till en pojke hade jag Finn och Henry som alternativ. Tillbaka till baby showern så skrev jag även ner Ellie, Minna, Lova, Viola och Hannes.

Plus ett sista namn. Ett namn som vi båda tyckte mycket om. Som mot slutet av graviditeten blev ett lika starkt alternativ som Eli och i slutänden, när Kim började känna att Eli inte längre var rätt för just denna lilla bebis, tog över som allra starkaste alternativ.

Det namnet var Sammie.

När hon väl tittade ut blev jag osäker igen. Hade förväntat mig att något namn skulle kännas helt solklart, men den känslan uteblev. Kim däremot var lika säker på Sammie som han tidigare hade varit på Eli. Det fanns, enligt honom, absolut inga alternativ.

Jag ville att vi skulle välja ett par namn och testa dem under varsin dag. Efter att ha kallat henne Sammie en dag skulle vi prova Bonnie, men båda tyckte direkt att det kändes konstigt och fel. Plötsligt var det helt självklart och vi behövde inte testa fler.

Säg hej till vår lilla Sammie!

Jag tycker det är jättefint. Ett mjukt namn, som ändå har lite attityd. Ovanligt, utan att det känns helt främmande eller "påhittat".

Andranamn och efternamn är inte bestämt ännu, men vi har tid på oss att fundera och känna efter ett tag till. ♥

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

mammashus
mammashus,

Vilket fint namn! 😍 Jag tycker också det är sjukt svårt med att välja namn! Och precis som du tyckte inte jag att det var självklart vad bebis skulle heta när man väl såg henne, som vissa säger att de tycker. Nu tredje gången var det sjukt svårt tycker jag. 🙈

nouw.com/mammashus
bergstrandanna
bergstrandanna,

Tack 😍 Tycker Saga är jättefint, mycket bra val ❤

nouw.com/bergstrandanna