Jazz och trasiga skor

Hej solstrålar! Hur är läget med er? Jag sitter och fixar ett par inlägg om olika saker vi hittat på den senaste tiden. Dock har jag tröttnat lite på att skriva om saker från andra dagar, kände att det var dags för ett inlägg i nutid istället! Medan jag skriver lyssnar jag på rainy jazz-radio. Har verkligen gillat det på senaste tiden, blir så härlig stämning när det spelar!

Igår hade jag en dag för mig själv. Åkte till staden Kampot som ligger ett par kilometer bort för att bland annat gå på konstgalleri, second hand-bokhandel och café. Det var skönt med lite egentid, när man delar på 30kvm bor man liksom på varann. Samtidigt var det kul att kunna göra saker som Kim inte har samma intresse för. Han var istället kvar hemma och gjorde musik. Han säger att han haft extra mycket inspiration och motivation de senaste dagarna!

Idag skulle vi åkt till Kampot tillsammans för att besöka ett bergstempel och lite annat, men det regnade så hiskeligt på förmiddagen. Vi bestämde oss för att ta det imorgon istället och därför åker vi inte här ifrån förrän på lördag.

En bild från cykelturen som jag glömde visa. Ser ni lyktstolpen till höger? De hade både solceller och en liten vindturbin längst upp. Hur bra??

Det blev istället en lugn dag idag. Kim gör musik och jag fixar med bloggen och läser ut en bok som jag lånat här på boendet. Vi gick till en restaurang som heter The Sailing Club som ligger ute vid havet. Som ni säkert kan gissa av namnet hyr de även ut stand up paddle boards och anordnar båtturer. Vi satt och tittade på när en grupp kämpade med att paddla i vågorna, hehe. Maten var god men lite åt det dyrare hållet. Jag åt sallad och Kim en kyckling och baconburgare med sötpotatis-pommes. Lyxade till det med efterrätt: Brownie med salt kolasås, jordnötter och nutella-glass, m-u-m-s!

Vi tänkte att vi skulle gå ner till stranden och köpt ett par nya skor till mig också. Kim köpte nämligen nya flip-flops härom dagen och det fick mig att inse hur nedgångna mina plasttofflor är. Kims gick inte att använda mer. (Minns ni när jag trampade sönder hans sko i Bangkok?) Han lagade dem ett par gånger, men nu har de gått sönder för ofta för att vara värt det. Mina är inte helt trasiga än men sulorna har blivit så tunna att varje sten jag trampar på borrar sig in i foten, inte alls skönt kan jag berätta. Har debatterat fram och tillbaka med mig själv.. Miljövännen i mig tycker det är slöseri att byta ut skor som faktiskt går att använda. Samtidigt är de som sagt rätt nedgångna efter fyra månaders användning. Haha, får se hur jag gör!

Det påminner om ett par svarta converse jag hade under högstadiet (kanske in på gymnasiet också?) De var så slitna att tyget hade lossnat från sulan och skapat stora hål på flera ställen. Folk klagade på mina trasiga skor men jag tyckte om dem för mycket för att göra mig av med dem. Är väl lite för sentimental när det kommer till vissa av mina ägodelar, haha! En gång när jag stod i kön på Konsum vände sig tanten framför mig om och sa med en seriös blick "De säljer billiga skor på LIDL" Hahaha, så roligt nu i efterhand! Hon sa det säkert i all välmening, men jag älskade ju mina slitna gamla converse! Minns inte om jag slutade använda dem regelbundet innan men de fick sin sista vila på Emmaboda 2014. En veckas festival var helt enkelt för mycket för ett par tygskor som hängt med i typ fem år.

Åhh, nu när jag satt och skrev det här bjöds vi på den tjusigaste solnedgången på länge! Jag sprang bort till restaurangen och knäppte några bilder. Vi fick ett par riktigt härliga solnedgångar när vi kom hit, men den senaste tiden har himlen täckts av moln mest hela tiden. Fint att avsluta vår tid här med en riktigt maffig solnedgång. En sådan som får en att stanna upp och förundras över hur vacker världen kan vara. Kul också att kunna dela den med er.

Haha, det blir ALLTID så här när jag tänker att jag ska skriva ett kort litet inlägg, plötsligt är det 600+ ord!? På sätt och vis gör det att ni får lära känna mig lite mer. Ni förstår även om jag (oftast) är ganska lugn utåt är det alltid mycket som snurrar inom mig. Får försöka öva på det där med kortare inlägg, hihi.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer