Kai Bae Beach

Hej på er! Igår gjorde vi en liten utflykt till Kai Bae Beach som ligger ungefär tjugo minuter bort med taxi. Planen var att vandra till ett vattenfall några kilometer bort, men när taxin släppte av oss var det så grymt varmt, vi började tveka på om det var en bra idé. Vi letade upp en restaurang för att få i oss en bit mat medan vi funderade på hur vi skulle göra. Till slut bestämde vi oss för att gå ner till stranden istället.

De snirkliga vägarna.

Längs huvudleden ligger det butiker och restauranger.

Från vägen är det sedan tre minuters promenad till stranden.

Kai Bae är ganska annorlunda jämfört med Klong Kloi (där vi bor). Stranden i Klong Kloi är kantad med restauranger, fyllda med människor som sitter och äter. Många spelar musik och dekorerar för att locka kunder. De har även solstolar intill vattnet så att folk kan sola och många hyr ut utrustning för att snorkla och paddla. Det är mycket liv och rörelse helt enkelt! På Kai Bae finns det bara resorter, som inte ligger lika nära vattnet. Det fanns inga solstolar utsatta och ingen som hyrde ut utrustning. Det gav ett mer städat intryck, men det kändes nästan lite tomt också. Det var väldigt vackert i alla fall!

Vi satte oss under ett stort träd. Fastän vi satt i skuggan, insmorda i solkräm tyckte jag solen brände. Vi låg och slappade några timmar till ljudet av vågorna. Ett par gånger kom det förbi elefanter som badade eller blev ridna. Jag vet att man ska vara försiktig med att stödja elefantparker och liknande, eftersom många inte behandlar elefanterna bra. Tyckte inte de såg jätteglada ut faktiskt, men det var lite häftigt att se elefanter för första gången.

Åh, när vi gick där ifrån var det en liten kille som började gråta och skrika i smärta. Det såg ut som att han trampat på något för han satt och höll om sin fot. Hans pappa verkade mest irriterad men gick till slut iväg för att hämta hjälp. (Vi hoppas det var vad han gjorde i alla fall!!) En kvinna som pratade pojkens språk kom fram och försökte hjälpa honom. Förhoppningsvis var det inget farligt (eftersom pappan tog det så lugnt..) men det måste ha gjort jätteont. Usch! :(

Sedan tog vi oss hem mot Klong Kloi igen. Vi funderar eventuellt på att åka till vattenfallet idag istället. Jag är även sugen på att ta massage nu innan vi åker. Vi får se vad dagen har att erbjuda! Åt precis världens godaste frukost i form av toast och grekisk sallad. Glömde kameran så ni får använda fantasin men åhh, det var så smaskigt.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer