Kambodja -> Thailand

Hej mina solstrålar!

Efter några dagar i Siem Reap led vår tid i Kambodja mot sitt slut. Det var dags att ta sig vidare mot Thailand! Vi vaknade tidigt och gjorde oss i ordning för att åka. Vi hade bestämt med vår käre tuk-tuk-kille Teavy att han skulle köra oss en sista gång. En stund innan han skulle hämta oss fick vi ett sms - han hade fått punka på däcket! Då var vi väldigt glada att vi var ute i god tid! Plus att det gick fort att fixa, så det var inga problem.

Vi åkte mot flygplatsen i soluppgången. Behöver jag ens säga något om det? Det var tjusigt och vackert och rogivande! Det finns verkligen inget bättre än att vakna med solen!

Jag skulle föreviga det vackra genom att knäppa några bilder och råkade stöta till kepsen som satt på mitt huvud. Och iväg flög den. Åhh, typiskt!? MIN KEPS! Jag blir himla frustrerad på sånt här! Att jag inte bara bad Kim hålla kepsen medan jag tog bilderna!? Fastän det bara var en helt vanlig svart keps känns det grymt drygt. Det värsta är att jag är långsint mot mig själv. Idag har det gått en månad sedan det hände och jag kan fortfarande tänka på den där kepsen och bli frustrerad. FASTÄN DET BARA ÄR EN SKETEN KEPS! Känns så jäkla förargligt att en fullgod keps går till spillo på grund av min dumhet. Haha, nu försöker jag skratta åt det istället.. och förhoppningsvis lära mig till nästa gång. Mantrat "it's a journey" hänger med fortfarande! ;)

Vi kom till flygplatsen och sa adjö till vår vän Teavy. Vi hade nog föreställt oss att det skulle vara en ganska skruttig flygplats, men den var jättefin både utvändigt och invändigt!

Vi var även lite nervösa över om vi skulle få ha med våra väskor som handbagage. Det är nämligen så att reglerna ser olika ut beroende på vilket bolag man flyger med. Inte nog med att reglerna för dimensionerna var annorlunda från när vi flög med Norweigan. Air Asia har också lägre viktgräns, på hela tre kilo!! Vi hadr även läst att de är rätt hårda med att reglerna följs. Tänk va tråkigt att inte bli godkända och antingen behövs lämna kvar saker på flygplatsen eller betala en massa extra för att få med väskan som vanligt bagage

Ett litet knep är att man utöver sitt handbagage får ha med en extra liten väska på planet, exempelvis en datorväska. Det brukar kallas för personligt föremål. Jag har en skyddsväska till min dator, så den plockade vi ur för att minska på vikten, smart va? (En sak att hålla koll på är att vissa bolag räknar in det personliga föremålet i vikten, Air Asia gör dock inte det.) I slutänden hade vi oroat oss i onödan. Vi behövde varken väga eller mäta våra väskor. Kvinnan som checkade in oss gav dem en snabb blick och sa att de var okej. Senare, på planet, såg jag att andra hade väskor som var mycket större än våra!

Vi gick in på Starbucks en snabbis och köpte wienerbröd, åhh så gott! Sedan var det dags för säkerhetskontrollen, som även den gick bra! När min väska rullade iväg insåg jag att jag inte tagit ut påsen med vätskor, men ingen reagerade på det. Kim blev stannad och scannad med en handhållen metalldetektor som pep till flera gånger vid hans mage!? Haha, men även han fick passera.

Medan vi väntade på att få gå ombord kikade jag runt i affärerna. Var sugen på att köpa en fast parfym eller ett läppbalsam från ett märke som heter Senteurs d'Angkor. Det är handgjorda skönhetsprodukter här ifrån Siem Reap och de doftade såå gott. Men min förbaskade beslutsångest gjorde att jag velade för länge. I slutänden köpte jag istället ett tygmärke med den Kambodjanska flaggan. Åhh har tänkt på det många gånger innan men inte sett tygmärke någonstans. Hur mysigt känns det inte att samla på dem från de länder man besöker!? Hoppas jag hittar det någonstans i Thailand också!

Jag valde flaggan som är formad som Kambodja, visst är den gullig!?

Efter en liten stund var det dags att stiga på planet. Jag känner mig extra cool när man får gå på planet från en trappa istället för en ombordsstigningsbrygga från terminalen. (Japp, jag kollade upp att det heter så! Jet bridge på engelska!) Haha, vet inte varför jag gillar det. För att det känns lite mindre och mysigare, kanske? Nästan lite filmiskt också?

Flyget på en och en halv timme gick bra. Vi hade bokat boende i staden Karon och tog en minibuss dit. Det var väldigt smidigt för de körde oss ända till boendet. Dock körde chauffören helt ryckigt och jag mådde illa ett tag. Jag satt bredvid två kvinnor från Sydkorea som jag pratade lite med. Vi delade med oss om vad vi gjort och sett i Kambodja. Den yngre tjejen berättade entusiastiskt om sitt Sverigebesök för ett par år sedan. Jag fick även tips på vad man måste göra när man är i Seoul. Den äldre kvinnan bjöd oss på karameller med smak av ginseng, som är en ört som används som medicinalväxt. Jag har aldrig smakat det förut så det var kul. De hade ganska stark men också lite söt smak, lite udda men rätt goda! De var jättetrevliga och det är så mysigt med sådana små möten, älskar det!

När vi kom till Karon var det ungefär två timmar innan vi kunde checka in. Därför gick vi och åt så länge. Lucky 13 Sandwich har restauranger över hela Phuket och dem kan jag verkligen rekommendera. Jag tog nachos och Kim åt en burgare. Vi har ätit där ett par gånger till efter det och deras falafelrulle är mummms!

Hur är läget med er där hemma? Läser om alla bränder och det känns inte alls bra. Va skönt att Sverige får hjälp från andra länder i alla fall. Stor eloge till alla brandmän och andra som hjälper till! Ta hand om er!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Inger gunninge
,
hej på er. Här är det fortfarande varmt. nära 30 grader i dag vi har bara fått några. mm regn sedan i maj . Nässjö fick i fredag över 14 mm och hagel medan vi fick 2 mm. Vi längtar verkligen efter regn, det låter inte klokt men så är det. Hoppas att det går bra med hundarna. Kram mormor o morfar