Khmer Hands

Nu har vi varit en dryg två veckor i Kambodja (tiden går så fort!!) och har spenderat en del av vår tid på vårt fantastiska boende Khmer Hands. Vi har hamnat mitt i naturen och det är otroligt avslappnande att sitta på balkongen och blicka ut över grönskan och himlen. Jag kan varmt rekommendera att åka hit om ni någonsin är i Kambodja! Alla hus är byggda av sten och trä och följer samma tema vilket gör att hela området känns enhetligt. Älskar speciellt väggarna som är byggda som stenmurar, jättefint!

Utsikten från vår balkong.

Vi flyttade först in i en stenbungalow på markplan (som vi visade i vloggen.) Den var otroligt fin och fräsch. Tror den var helt nybyggd för det liksom luktade nytt om den. Dock håller de på att bygga ännu fler bungalows precis bredvid och det står en gubbe med en cirkelsåg och sågar plankor hela dagarna (utan några hörselskydd ska tilläggas, förstår inte hur han orkar!?) Det blev lite jobbigt efter ett tag, därför bytte vi till en träkoja på andra våningen som ligger lite längre bort från byggarbetet. Här har vi sovit otroligt gott. Nästan varje dag vaknar jag av fåglar som kvittrar utanför fönstret. På tal om fåglar så har vi två små grannar. I taket ovanför balkongen har nämligen två fåglar byggt bo. Det har varit lite maktkamp då hanen skjutit ut sina fjädrar och gjort en massa olika läten för att skrämma bort oss, men jag tror de börjar vänja sig vid vår närvaro. Får se om det hinner bli några fågelungar medan vi är här, hihi. Här om dagen gav vi dem ett krossat chips som fredsgåva. Vet inte om det är jättenyttigt för fåglar egentligen, men i slutänden var det myrorna som fick tag på dem ändå..

Vår lilla träkoja.

Haha vår lilla granne kikar fram, hur rolig bild!?

En annan gång hade vi en liten ekorre som kom in genom en springa i taket. Naturnära som sagt och väldigt mysigt! Inte riktigt lika mysigt är den stora spindel som var i taket på vårt badrum. Den försvann igen efter ett tag, men som Kim sa, det är nästan värre att inte se den än att se den. En gång gick jag på toa under natten, när jag stängde toalocket efter mig satt där en stor spindel på locket. Usch, då skrek jag nästan. Jag är inte värst rädd för spindlar, men lite obehagliga är de allt. Nu har vi även en spindel i vårt rum som bygger ett häftigt sicksack-nät. Vi kollade upp den och tydligen ska den vara giftig! Inte värre än att bli stucken av ett bi, men ändå! Han får gärna hålla sig i sitt hörn för min del. Klicka här för att se en bild på den.

På området har de en restaurang som har helt otrolig utsikt. Ett panorama ut över havet och berget Bokor, där bjuds man på tjusiga solnedgångar kan jag lova! Där serveras också väldigt god mat, både asiatiskt (nudlarna är bäst!!) och västerländskt. En lustig grej som hände var att när vi var i Vietnam hamnade Kim på Youtube-videor om Philly cheesesteak, en sorts sub-smörgås med biff, lök och smält ost i. När vi kommer hit en vecka senare finns det på menyn. Sjukt märkligt sammanträffande? Så det har han bland annat ätit här, haha. En av mina favoriter är en smörgås med jordnötssmör och banan, mums!

Utsikten från restaurangen.

På området har de även en liten skolverksamhet. De lär ut Engelska och andra jobbfärdigheter till ungdomar. Till exempel att laga mat, att arbeta i reception och olika hantverk. Vissa får sedan jobb här på boendet, är inte det fantastiskt? Jag köpte ett stensmycke i form av en liten elefant som är gjord här! Hur fint?

Det var nog allt jag hade att berätta om Khmer Hands. Vi har det jättebra här! Rekommenderar verkligen att åka hit, även om Kep är en ganska liten stad är det väl värt ett besök för att få vistas på detta fantastiska boende! Hoppas ni mår bra!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Inger gunninge
,
alltid lika roligt att höra ifrån er. du är jätteduktig anna att skriva och fotografera. Kim härlig musik.
bergstrandanna
bergstrandanna,
Tack så mycket ♥ så roligrt att få kommentarer från er! Kram
nouw.com/bergstrandanna