Koh Kong - första intrycket av Kambodja

Hej hörrni! Här kommer några bilder från Koh Kong, staden som ligger intill gränsen mellan Thailand och Kambodja. Vi stannade två nätter, men gjorde inget speciellt eftersom Kims knä fortfarande gjorde ont. Första dagen skulle vi som jag berättade förra gången hitta en bankomat. Vi väntade lite för länge med att ta tag i det och det hann bli mörkt innan vi kom ut. Det kändes lite sketchy att gå runt på kvällen, för det fanns inga gatlyktor! Det enda som lös upp gatorna var ljuset från affärerna. Där vi gick var det mycket sopor och man kunde se råttorna partaja bland dem, usch!

Vi lyckades i alla fall hitta en bankomat till slut och gick vidare för att äta, då hamnade vi på en spännande restaurang! Det var som en buffé där man fick plocka råvaror, lite som en mongolisk barbecue. Varje bord hade en keramikgryta nedsänkt i bordet, där personalen la varm kol. Över den satte de som en uppochnervänd metallskål med små hål i. Vid sidorna hällde de vatten för att koka grönsaker och nudlar, på toppen stektes köttet. Sedan fick vi tillaga vår mat själva! Vi var lite förvirrade över konceptet i början, men personalen var jättegulliga och hjälpte oss :) Tyvärr hade jag inte med kameran, men här kan ni se en video!

När vi skulle gå frågade en tjej vid ett annat bord om vi visste hur mycket riel är värt i dollar. I Kambodja använder man nämligen både Amerikansk dollar och Kambodjansk riel. Det gjorde vi såklart inte, ojdå! Vi frågade personalen när vi skulle betala och de försökte förklara. Ju mer de försökte desto mer förvirrat blev det, så det slutade i skrattfest. Till slut redde vi ut att 10.000 riel är 2,5 dollar, alltså ca 21 kronor. Det har varit lite knepigt att komma ihåg när man ska betala, men det löser sig såklart. Även om vårt första intryck av Kambodja var att folk gärna ville försöka lura oss så har de varit väldigt hjälpsamma och inte tagit för mycket betalt (tror jag, hehe.)

Dagen efter gick tog vi det lugnt. Vi på en liten, liten tur runt i området men Kim's knä började göra ont rätt snabbt. När vi gick runt i staden var det jätttemånga människor, framför allt barn, som hälsade på oss. Visst låter det mysigt? Jag upplevde aldrig att det var så i Thailand. Ett annat intryck vi fick var att barnen talar relativt bra engelska. Jag kan inte säga mycket mer om själva staden eftersom jag inte upplevde mycket av den, men jag uppskattade det lilla jag såg! Jag fick ett bra första intryck av landet och en känsla för det Kambodja som finns bortom de mer turistiga delarna. Det var allt för den här gången :) Ta hand om er!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer