Lär mig hur man framställer rom :)

Nu är det nästan exakt ett år sedan jag och Kim kom hem från Asien. HELT SJUKT!? Jag kan inte ta in hur fort tiden har gått här hemma.

När vi kom hem fanns det många bilder jag fortfarande inte hade visat och sedan tappade jag suget att blogga. Därför tänkte jag försöka göra lite inlägg från resan, hoppas det uppskattas!

Detta var en rolig aktivitet som jag var på tillsammans med några tjejer jag lärde känna i Phuket. Vi började dagen med att besöka skolor i Chalong (inlägg här, här och här) och efter det hade vi en helt annan typ av aktivitet planerad. Ett besök på Chalong Bay Rum Distillery!

Vi lärde vi oss göra tre olika drinkar och fick även en rundtur av destilleriet. Innan workshoppen beställde vi mat och tog lite bilder bland den fina inredningen i restaurangen. Där hade de skapat en riktigt härlig och avspänd atmosfär med karibiskt tema.

Maten var bra, dock gjorde jag en miss när jag beställde min sallad och fick därför en smällfylld med koriander. Åh koriander, denna genomvidriga ört som de envisas med att lägga på precis ALLT i Asien. Många tycker det är fräscht och gott, men har man en viss gen smakar det istället tvål. Alltså bokstavligen tvål, blää!

Vi hade jättekul när vi blandade ihop drinkarna. Amanda kunde inte mycket Engelska och det blev det en del missförstånd. Att ingen av oss drack alkohol speciellt ofta och därför kände av dem rätt fort gjorde inte saken lättare haha :)

Vi fick göra en klassisk mojito, en piña colada och en spicyrinha. Den sistnämnda innehöll ingefära, lime och chili, ingen favorit för min del men kul att provat något jag inte har smakat förut.

Efter destilleriet tog vi taxi tillbaka till Bang Tao, staden där tjejerna bodde medan de var på Phuket. Vi skulle hämta upp deras barn som var på dagis under dagarna. Det kändes lite skumt när vi tre trillade in där lite halvlulliga, men jag kan tänka mig att det är en ganska vanlig syn i Phuket, haha.

Vi stannade också till på Villa Market, en mataffär med internationella varor. Jag var där för att köpa det viktigaste för att kunna göra tacos, något vi verkligen saknat. Fick motstå en massa andra roliga grejer eftersom det var snordyrt, tänk er en påse ostbågar dubbelt så dyra som i Sverige. Nej, det fick vara, haha.

Allt som allt hade vi en jättetrevligt dag. Det var kul att lära känna tjejerna.

Saknar verkligen Thailand när jag ser på bilderna. Den blåa himlen och palmerna är som ur en dröm!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

adelinaliden
adelinaliden,
Vad fina bilder! Magiskt!
nouw.com/adelinaliden
bergstrandanna
bergstrandanna,
Tack snälla du ♥ Svårt att inte längta tillbaka!!
nouw.com/bergstrandanna