Ljusslingor, drakar och rökelser - vårt första tempelbesök

Cao Dai Temple, Phu Quoc, Vietnam

Hallå älsklingar! Igår åkte vi in till Duong Duong, den största staden här på ön. Jag hade hittat en vegetarisk restaurang som jag ville testa. Tydligen är det vanligt med köttsubstitut här i Vietnam, till exempel "räkor" som är helt vegetariska och det vill jag ju passa på att prova! Taxichauffören visste precis var restaurangen låg, men när vi kom dit var det stängt.. typiskt! Vi gick runt i centrum men hittade inget som var öppet, det verkar som att många matställen stänger några timmar under eftermiddagen..

Vi gick förbi en tjusig byggnad, som enligt kartan var ett tempel vid namn Cao Dai. Vid ingången satt några trevliga herrar och samtalade. De pekade mot en liten trappa. På första våningen fanns några små altare. En våning upp fanns det två stora altare, ett på varje sida av rummet. Mellan dem låg små kuddar prydligt utlagda i rader på golvet, det såg nästan ut som bänkrader i en kyrka. Rummet var fyllt med utsmyckningar, blommor och frukt. Överallt fanns rökelser som spred en behaglig doft. Jag ville sätta mig en stund och ta in den lugna stämningen, men eftersom vi inte visste riktigt hur man skulle sitta kändes det mest respektfullt att inte göra det.

Cao Dai Temple, Phu Quoc, Vietnam

Tydligen grundades Cao Daism här på Phu Quoc år 1919. Det är en blandning av många andra religioner så som buddism, konfucianism, taoism, kristendom, och islam. Deras tro är att det inte spelar någon roll vilken religionstillhörighet någon har, utan det är en och samma gudom som tillbes överallt. Intressant att stöta på en, för oss, helt ny religion! När vi gick där ifrån försökte en av herrarna säga något till oss, vi förstod inte vad han sa men vi tackade i alla fall så mycket för att vi fick komma in och titta.

Sedan fortsatte jakten på något att äta. Vi såg ett antal fruktstånd och souveniraffärer längs vägen, men inga matställen. Vi gick även förbi en skola där vi såg glada barn i skoluniformer. Efter en lång promenad hittade vi ett ställe som var öppet och fick lite mat. Jag åt tofuburgare medan Kim åt grillat kött. Jag brukar inte gillat tofu, men har insett att det är jätteviktigt hur man tillagar det! Kommer definitivt experimentera mer med det i framtiden. Efter maten åkte vi hem och tog ett dopp i poolen, gött!

Idag vaknade vi upp och kände oss sjuka båda två. Jag har ont i halsen och är jättetrött, antar att vi har fått någon liten infektion. Det är synd för idag är det ganska molnigt och svalt, det hade varit en perfekt dag för en utflykt. Förhoppningsvis mår vi bättre imorgon! Hoppas ni mår bra där hemma och tar vara på värmen!

Cao Dai Temple, Phu Quoc, Vietnam
Tofu burger, Phu Quoc, Vietnam

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Inger.gunninge
,
vad roligt att ni har hittat ett tempel. men tråkigt att ni inte är så krya. men det går ju över.Jag skall. ner och jobba .På förmiddagenhar jag varit på 30årsjubileum på förskolan. kram mormor o morfar