Lucka nummer 11: Något jag aldrig kommer göra igen.

Två väldigt olika minnen kom till mig när jag läste dagens rubrik. Det första är att jag aldrig kommer att följa med ett okänt barn ner i en grotta igen. Haha, klicka på länken för att läsa den långa versionen, men i korta drag blev Kim och jag medlurade på ett litet men totalt livsfarligt klätteräventyr när vi var i Kambodja.

Vi trodde att det var lugnt eftersom vi hade läst positiva recensioner om stället, problemet var bara att det var regnperiod och det gick inte att ta den vanliga vägen som alla andra hade skrivit om. Vi blev istället övertalade av vår guide att ta en annan väg. Det visade sig vara ett stort misstag. Den vägen innebar nämligen en hel del klättring. Vid ett tillfälle trodde jag inte att jag skulle komma där ifrån. Då stod jag på en avsats mellan två avgrundsdjupa hål framför en brant vägg som jag behövde klättra upp för. Nämnde jag förresten att närmsta ambulans var en timme bort? Paniken var ett faktum.

Haha, till något helt annat som inte handlar om liv och död men som jag ändå aldrig kommer göra om: Besöka tre olika julfiranden på samma dag. Det var första året som jag och Kim skulle spendera julafton tillsammans. Eftersom Kims föräldrar inte är ihop har han alltid firat på två ställen och nu skulle då även min familjs firande in i ekvationen. Herregud, jag minns när vi kom hem till mamma och pappa på julaftonskvällen att vi var helt slut. Det gick liksom inte att njuta och ha det trevligt efter så många timmar av människor och intryck. Nej, aldrig igen konstaterade vi båda. Sedan dess kör vi vartannat år med min familj och vartannat år med Kims båda familjer.

Undrar hur vi ska göra nästa år, när Knyttet är med i bilden. Just den första julaftonen känns ju lite speciell? Aja, är det för mitt barns skull får jag kanske tumma på mina principer och göra något som jag sagt att jag aldrig skulle göra igen. Tur att det är ett år kvar tills vi måste ta tag i den frågan, haha!

Usch, ryser och får ont i magen av bilderna. Så jäkla äckligt var det där nere i grottan!

#bestofnouw

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer