Lucka nummer 16: Jag borde gå och lägga mig

När borde du gå och lägga dig på kvällarna och när gör du det? Får du tillräckligt med sömn? Är du kvällsmänniska eller morgonmänniska?

Det varierar när jag går och lägger mig. Jag borde gå och lägga mig när jag blir trött, vilket brukar vara mellan nio och elva. Många gånger gör jag det, men det händer också att jag skjuter upp det och får som en andra anda. Då känner jag mig extra kreativ och igång i några timmar till. Så länge jag inte ska upp tidigt morgonen efter stör det mig inte, även om jag vet att det är bra att gå och lägga sig ungefär samma tid varje kväll. Förr var jag en riktig nattmänniska som älskade att sitta uppe på småtimmarna, nu för tiden är ett i absolut senaste laget.

Den frågan kom förresten upp på min babyshower, om jag är morgon eller kvällsmänniska. Jag hade svårt att svara på det. Med åren har jag blivit riktigt kvällstrött och jag föredrar nog morgnar, men är ändå inte den som studsar upp ur sängen när jag vaknar. Till slut kom vi fram till att jag är en förmiddagsmänniska, haha.

Räknat i timmar får jag nog tillräckligt med sömn, det är snarare kvalitén som inte alltid är på topp. Jag sover väldigt lätt och blir väckt av minsta lilla. Vaknar till flera gånger per natt av att katten kommer och går. Under graviditeten har sömnen varit varierande. Ibland sover jag jättebra, men i perioder har jag vaknat runt tre-fyra och inte kunnat somna om.

Kunde inte sluta skratta när jag letade igenom arkivet efter en bild som kunde passa med dagens tema och hittade den här godbiten. Perfekt för att illustrera känslan "åh nej, inte måndagsmorgon igen!"

#bestofnouw

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer