Lucka nummer 20: Vad julen betyder för mig…

Julen betyder värme och glädje, mysig stämning och stillhet. Det lyser upp decembermörkret när familjen samlas och vi får återuppleva lite av hur det var förr, när vi alla bodde ihop. God mat, fin musik, tända ljus, genomtänkta gåvor. Barnslig förväntan som gör att ögonen tindrar och magen pirrar även i vuxen ålder Det finns många trevliga delar.

Julen 2018.

Visst, sen finns det också inslag av stress och besvikelse kopplat till julhelgen Förväntningarna är skyhöga. Därför kan det skapa starka känslor, ja till och med konflikter om något inte blir som tänkt. Jag tycker om traditioner. Det är roligt och fint när saker vi gör går i arv genom generationer. Samtidigt försöker jag ta dem med ro. Det är inte hela världen om något saknas på julbordet ett år eller om man inte kommer iväg på någon julmarknad. Det kommer fler jular! Det viktigaste är samvaron, tappar man bort det är det svårt att få en härlig jul tycker jag.

En väldigt otraditionell jul i Thailand 2017.

Till sist vill jag nämna lilla mamma, som fyllde år på julafton. Hon gick även bort några dagar efter jul, så för mig är julen en tid då jag tänker extra mycket på henne och allt hon gjorde för mig. Minns hur hon kämpade varje december för att julen skulle bli så bra som möjligt för oss alla. Fina mamma, du är så oerhört saknad! Tack så mycket för all respons på inlägget i förrgår, med bilden på mamma och mig. Känns jättefint att vi är många som minns och saknar henne.

#bestofnouw

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer