Lucka nummer 4: Så ställde jag om mitt arbetsliv.

Jag var sjukskriven i början av året och skulle komma igång att söka jobb när pandemin härjade som värst, vilket såklart inte var det lättaste. De resurser som i vanliga fall skulle gett extra stöd stängdes ner eller tog mycket längre tid än vanligt. Tanken var att jag skulle börja på praktik, som en slags förberedelse inför arbetslivet. Det var nog en bra idé egentligen, men det hände hela tiden saker som gjorde att det drog ut på tiden. Praktiken hade fortfarande inte kommit igång efter mer än ett halvårs väntan.

Sedan en kort tid tillbaka är jag sjukskriven igen. Jag märkte att mitt mående började dala och drog i handbromsen direkt. Tidigare under året hade jag känt mig stark och redo. Nu märker jag att jag är mer stresskänslig igen. Jag håller fortfarande huvudet ovanför vattenytan, men det är som att balansen är mer skör. Då är det inte värt att utsätta mig och bebis för extra påfrestning. Lyckligtvis höll min läkare med.

Efter mammaledigheten blir det nya tag och då hoppas jag verkligen att arbetsmarknaden inte är lika påverkad av pandemin längre. Annars får jag nog ta tag i det där med högskoleprovet igen och hoppa på en utbildning.

#bestofnouw

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer