Lucka nummer 7: Vem är jag när jag är modig?

Tycker den här rubriken är riktigt svår. Vem är jag när jag är modig? Är jag ens modig? Jag känner mig som en ganska modig person, men kan också vara en riktig fegis ibland.

Skrev i ett inlägg för ett tag sedan att jag vill försöka trotsa eventuella rädslor som dyker upp, för att jag inte vill vara en person som blir begränsad av sådant som skrämmer mig. Antar att det bottnar i att jag har haft ångest i perioder och även växte upp med en förälder som led av psykisk ohälsa. Jag har sett på nära håll hur illa det kan gå om rädslan får styra. Det sätter stopp för många bra grejer i livet.

Så jag försöker ifrågasätta min egen bekvämlighetszon och gå utanför den när jag orkar. Det behöver inte alltid vara något stort, som att ställa sig på en scen eller bestiga ett berg. För mig kan det vara att dela ett extra personligt inlägg här på bloggen till exempel. Poängen är att jag aldrig vill sluta utvecklas. Det känns viktigt att våga prova, våga göra misstag och våga lära. Där har vi det, när jag är modig är jag en person som växer!

#bestofnouw

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer