Lugnet på södra sidan

Hej alla fina! Jag vill börja det här inlägget med att tacka så mycket för den fina respons jag har fått angående bloggen! Har inte kunnat sluta le på grund av alla uppmuntrande kommentarer som dykt upp. Jag som var så nervös över vad folk skulle tycka.. Det värmer längst in i hjärteroten att ni vill klicka in här och ta del av vår resa! Om ni har några frågor eller något ni vill att jag berättar mer om får ni mer än gärna höra av er. Tack igen!

Boendet.

Idag tänkte jag berätta lite allmänt om hur vi har det här på Koh Chang. Vi bor som sagt i Klong Kloi, ett område som ligger på den södra delen av ön. Sea You Place heter stället och vi trivs jättebra! Alla som bor här är supertrevliga och stämningen är avslappnad. Vi bor i en slags radhusbungalow, där det är fyra bungalows som sitter ihop. Det finns också fem vanliga bungalows på området. Det finns ett allmänt utrymme med hängmattor och kuddar där vi kan sitta och umgås, där finns det också en liten bar. Ägaren Zod är med i ett band så han sitter gärna och spelar gitarr när det finns tid, annars spelar de musik från baren. Det finns ett kök där man kan laga mat, det har vi dock inte testat än. Själva rummet är ganska enkelt med en säng, myggnät och fläkt, eget badrum har vi också. När vi kom hit tyckte jag det kändes lite väl enkelt men den härliga atmosfären väger upp för eventuella obekvämligheter.

Så här ser det ut där vi bor! Den sista bilden är vårt lilla "radhus", ser ni Kim i hängmattan?

Dagarna.

Vad gör vi då om dagarna? Jag är väldigt glad att kunna säga: inte mycket! Haha, spännande, eller hur? Förra gången vi reste kände jag stress över att hinna med aktiviteter, se saker osv att jag hade svårt att slappna av och "göra ingenting", men nu har jag kunnat släppa det mer. Det är så viktigt att ta sig tid att bara vara ibland.

Här om dagen gick jag till exempel ner till stranden, köpte en kokossmoothie och läste eller bara satt och lyssnade på vågorna. Så. Skönt. Att ligga i hängmattan och lyssna på ljuden av djungeln, kan det bli mer rofyllt? Haha, det känns som att alla som läser detta kommer hata mig men det är faktiskt superviktigt att ha kravlösa semesterdagar och jag hoppas verkligen att du som läser detta kan unna dig det om du känner att du behöver det! Bloggen gör ju att jag är lite produktiv i alla fall och Kim lägger mycket tid på att producera musik, igår gjorde han en låt som var riktigt, riktigt bra! God mat blir det såklart också. Jag har tyvärr varit ganska glömsk med kameran men här är några bilder!

Tid till läsning.

Att antal restauranger har en bokhylla där man kan låna med sig en bok. Visst är det charmigt? Jag älskar det! Eftersom det är ett väldigt begränsat utbud plockade jag på mig första bästa och det är verkligen inte en bok jag hade valt i vanliga fall. Olivia Joules and the Overactive Imagination av Helen Fielding. Jag brukar i vanliga fall läsa böcker med ganska seriösa teman som får en att tänka till, men det här är en typisk lättläst chick lit. Författaren har även skrivit Bridget Jones dagbok, om det ger er en bild av vilken typ av bok det är? Denna är liknande fast den handlar om en tjej som blir indragen i terrorism och spionage. Jag tycker väl inte att den är jättebra än så länge men det är perfekt semesterläsning där man bara kan hänga med utan att reflektera så mycket. Jag läste ofta den här typen av böcker som ung så det är lite nostalgiskt också.

Jag läser även en bok som jag köpte med mig från Sverige. Drunkna inte i dina känslor av Maggan Hägglund och Doris Dahlin. Den är så bra! Den handlar om hur det är att vara högkänslig, eller stark-skör som de så fint kallar det. Det finns inte jättemycket forskning kring ämnet men man tror att vissa människor (en del säger att det är upp mot 20%) har ett känsligare nervsystem än normalt och att det har varit evolutionärt fördelaktigt att det finns en minoritet som har det så, till exempel för att kunna upptäcka hot eller om någon inte mår bra. Det kan till exempel vara känslighet för ljud och ljud, att plocka upp signaler från andra eller vad man upplever inom sig. I boken finns olika tips och berättelser för att se sin sensitivitet som en styrka istället för en svaghet, som samhället tyvärr ofta gör.

Jag tror jag är rätt känslig. Jag har ofta varit den som behöver ta ett steg tillbaka i nya situationer för att ta in miljön, blir lätt påverkad av andras humör och behöver egentid för att smälta intryck efter en dag. Haha, det är så svårt att avgöra egentligen, man kan ju inte direkt säga hur mycket man känner på insidan jämfört med någon annan? Hur som helst tror jag att det i dessa tider när fler och fler mår psykiskt dåligt, går in i väggen osv är jätteviktigt att prata om känslighet! Vi är alla känsliga ibland och det är en naturlig och fin del av livet! Boken ger mer förståelse och många bra tips både för att långsiktigt må bättre men även när man blir akut överväldigad. Tycker verkligen alla borde läsa på om det här. Även om man inte själv är högkänslig finns det säkert någon i ens närhet som är det!

Påsk!?

Idag är det skärtorsdagen och det känns väldigt märkligt att det skulle vara påsk!? Jag har inte sett ett enda litet tecken på det. Under julen upplevde jag att det var många speciella event och det var dekorerat överallt, men nu? Inte ett spår! Vi kanske får ta och koka några ägg någon dag? Jag tror inte Kim är speciellt förtjust i det dock, haha. Hoppas ni där hemma kan fira lite extra åt oss! Vad ska du göra i påsk?

Runtom i Klong Kloi.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

player1
player1,
Wow! Vilken generös skildring! Nu blev jag sjukt sugen på att resa någonstans. Vart som helst. Min blogg handlar om gaming, den klistras in automatiskt med kommentaren. Jag är bara glad att jag läste det här inlägget. Är för den skull inte ute efter clickbaits. Ha en god fortsatt resa!
nouw.com/player1
bergstrandanna
bergstrandanna,
Åh, kul att kunna inspirera lite! Det tycker jag verlkigen att du ska göra!! Har du några drömresmål? Spännande, jag råkar faktiskt ha ett gamingintresse! Dock blir det inte så mycket nu hehe 😊 ska gå in och kika, kram!
nouw.com/bergstrandanna
player1
player1,
Drömresmål: Ja, men Sydostasien, Sydamerika, Australien. Asien över huvud taget. Mer Afrika (har bara varit i Kapstaden). Jag ser fram emot att kunna resa långt bort, gärna till platser där upplevelsen inte är helt förstörd av turism. Men turistmål kan vara ok också, men det är inte samma sak. Att vara läsare/äventyrare/gamer går så bra ihop. Det där med äventyreriet var längesen nu.
nouw.com/player1
player1
player1,
Men också det här med att testa lokal mat. Bara det. Jag har ett stort matintresse. Nej, men det var kul att jag hittade din blogg.
nouw.com/player1
bergstrandanna
bergstrandanna,
Ja det finns många platser som verkar helt amazing! Förstår precis vad du menar om att vilja ha en autentisk upplevelse av landet! Har hört att Burma är bra i det avseendet, men sen är väl frågan om man vill åka dit, får läsa på lite :p Ja det är jättekul med maten! Har haft lite kval då jag är vegetarian, tycker det är väldigt tråkigt att inte kunna testa allt gott som finns.. Idag har jag haft ett sånt extremt sug efter gammal hederlig potatis och brunsås, har sett det på vissa turistorter men inte här på Koh Chang än, haha!
nouw.com/bergstrandanna
Inger gunninge
,
hej på er och glad påsk. i kväll kommer grannarna in och äter lite påskmat mums. hälsningar från påskkärringen och påskgubben(alias mormor o morfar))många kramar till er. ni ser ut att ha det bra och god mat.