Maj - planer och mål

Efter en summering av april är det dags att blicka framåt, välkommen maj! Jag tror maj blir en månad fylld av både energi och lugn, en ljuvlig blandning. Vad som händer i maj är ännu inte helt spikat och det finns en del beslut vi måste fatta.

Tre saker jag ser fram emot.

Vietnam - Maj är som sagt ganska oplanerad för vår del. Den tionde maj är det dags att lämna Kambodja. Vi har bestämt oss för att åka vidare mot Vietnam! Där får vi 15 dagar utan visum. Vi tänkte börja med det och sedan bestämma om vi vill stanna en månad, eller vem vet, kanske ännu längre?

Utöver det har vi inga specifika planer. Vi börjar med ön Phu Quoc i några dagar. Annars vet jag inte så mycket om Vietnam. Jag tror inte vi kommer sikta på att ta oss upp ända till Hanoi den här gången, det blir att utforska den södra delen av landet. Har ni några tips?

Mer snorkling - har inte snorklat sedan båtturen på Koh Chang och det är något jag verkligen vill göra igen. Helst flera, flera gånger..!

Se en soluppgång - Hehe, har tänkt att jag vill gå upp tidigt och titta på en vacker soluppgång, nu bestämmer jag att vi ska göra det någon gång i maj!

Två bilder från Otres Village.

Tre saker jag vill utveckla.

I mars satte jag upp tre mål som jag inte har skrivit om efter det. Målen var att börja träna, äta mindre socker och att uppdatera bloggen tre gånger i veckan. Att skippa ockret har gått rätt bra. När vi kom hit åt jag en del godis men nu det senaste har jag inte varit sugen. Träning har jag inte tagit tid till, men sen jag köpte rockringen har jag börjat röra på mig mer och har motivation till att träna för att bli starkare!

Rockringen - Att utvecklas och lära mig nya saker med rockringen är såklart ett mål denna månad. Det sägs ju att mål blir lättare att uppnå om de görs mer konkreta och tydliga. För att utvecklas ska jag under maj månad:

  • Träna med den varje dag.
  • Börja öva på ett nytt trick varje vecka.

Kravlöshet - Haha, vet ni, när jag började skriva om det här ämnet blev texten så lång att det till slut blev tillräckligt mycket för ett eget inlägg. Kort och gott kan jag säga att jag är en perfektionist som sätter stora krav på mig själv, vad gäller det mesta här i livet. Detta är något jag vill försöka släppa lite på den här månaden. Det är inte helt lätt att sätta upp konkreta mål för ett mer kravlöst liv, men jag ska försöka!

  • Reflektera över vilka krav som finns i min vardag och ifrågasätta dem.
  • Varje dag skriva ner, eller åtminstone tänka på tre saker jag är nöjd över och tre saker jag är tacksam för. Detta har jag gjort i olika perioder under flera år, tror det hjälper hjärnan att tänka mer positivt!
  • "Jag är jag och jag duger." Denna fras brukade mamma be mig upprepa när jag var yngre. Ett bra citat att påminna mig själv om under månaden!

Bloggen - blev faktiskt uppdaterad tre gånger i veckan förra månaden (förutom en vecka!) Det blir ett mål även i fortsättningen, men jag siktar självklart på att uppdatera så ofta som möjligt.

  • Uppdatera minst tre gånger i veckan.
  • Ta med kameran oftare.
  • Planera mitt bloggande. Eftersom jag vill att mina inlägg ska bli så bra som möjligt är det lätt att tiden rinner iväg på små detaljer. För att kunna dela med mig av fler upplevelser och reflektioner vill jag planera tiden jag lägger på varje inlägg och förhoppningsvis effektivisera processen. (Gillar den här punkten eftersom den knyter an både till kravlöshet och bloggandet!)

En vacker hund som bor här i byn, hon ser så otroligt klok ut!?

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer