Månadslista - April

Älskar att läsa den här typen av inlägg, hoppas ni kommer gilla det också!

Nu har vi lämnat april och gått in i maj. Det känns jätteskumt eftersom vi inte haft någon riktig vår här nere. Inga blommor som börjar dyka upp och väcka vårkänslorna till liv, ingen påsk, ingen valborg. Jag är en person som verkligen uppskattar de skiftande årstiderna och det känns lite tråkigt att vara utan den där härliga känslan av att det äntligen blir ljusare igen. Sen var det såklart inte fel att lämna vintern för detta underbara klimat, bara väldigt annorlunda från vad jag är van vid!

Hur som helst, här kommer en lista för att summera månaden som varit.

Koh Chang, Thailand, Ocean
Otres village, sihanoukville, cambodia

Månadens bästa: Att leva drömmen om att resa och besöka nya länder! ♥

Månadens skratt: Haha, har hänt en massa roliga saker! Spontant tänker jag på massaman curryn på Rasta View. Jag fick fel mat utan att fatta det (skyller på språkbarriären och att jag spenderat dagen ute i solen) och det blev sjukt pinsamt när vi alla insåg vad som hänt, som vi skrattade..!

Månadens projekt: Har äntligen skaffat en rockring!! Har lärt mig en del trick, men ännu inte lyckats rocka kring midjan/höfterna. Det har varit mitt lilla projekt den senaste tiden, stundvis frustrerande men väldigt, väldigt roligt!

Månadens godaste: Denna är jättesvår!! En restaurang jag har nämnt lite snabbt i ett inlägg, som verkligen är toppklass är The Journey på Koh Chang. Jättegod mat gjord på färska råvaror. Det märktes att ägaren hade stor passion för att laga god mat! Vi planerade att gå dit en gång till men det blev inte av då Kim skadade sig, synd! Curryn på Rasta View som jag nämnde innan var grymt god! Måste också nämna min otippade favorit här i Otres: falafelrullen! Haha godaste falafeln jag ätit i mitt liv! Straycats här i Otres är ett ställe vi besökt ett par gånger. Deras quesadillas och avokadotoast - sååå gott!! Maten på Jin. var fantastisk också. Ja ni hör ju, omöjligt att välja!!

Lite lustigt att det knappt är någon asiatisk mat bland mina favoriter. Vi har ätit jättemycket god thaimat men förutom curryn har det inte varit någon som gjort ett jättestort intryck i mängden. Det känns som att de flesta restauranger gör rätterna ganska lika.

Koh Chang, thailand, Rasta View, massaman curry

Månadens plats: The Living Room, där vi bott nu i två veckor. Avslappnad, vacker miljö och fantastiska människor! Är glad att vi hamnade här!

Månadens oväntade: Geckon som bajsade från taket varje dag på Jin, så skumt! En kille här på The Living Room berättade att han varit med om exakt samma sak, hahaha, ännu mer otippat!? Även när en tuktuk-förare försökte övertala oss att s��lja Kims skor kändes rätt oväntat.

Månadens läsning: Äppelblom och ruiner av Marianne Ahrne. (5 av 5) Lånade den på en restaurang på Koh Chang. Hann tyvärr inte läsa ut den, men vilken pärla till bok! Ni vet de där sällsynta texterna som väcker något inom en och liksom inspirerar själsligt på något vis? Detta var en sådan bok! Varje sida innehöll fina, tänkvärda och rörande citat och jag älskade varje minut av läsningen. Kan inte rekommendera den nog! Längtar tills vi är hemma igen så att jag kan läsa klart den!

Så här står det på baksidan: Under förstudierna för en film kommer Marianne Ahrne till Långbro sjukhus. I korridoren möter hon Rune, som anser sig inkarnera Farao och solguden Ra, medan han i läkarjournalen benämns som schizofren. Hon sträcker fram sin hand. Det blir början på en gemensam resa, en färd fem år framåt och hela livet tillbaka. Den leder längre och djupare än någon av dem kunnat ana.

Jag läste tre andra böcker under april.

Superstition av David Ambrose (3 av 5)

Little Bee av Chris Cleave (2,5 av 5)

Glasbruket av Arnaldur Indriðason (3,5 av 5)

Månadens serie: Rick and Morty! Har sett de första två säsongerna förut men har inte kunnat uppskatta det fullt ut eftersom det varit så överhypat, folk blev liksom helt galna? Nu kunde vi titta på det igen utan en massa förväntningar och det är faktiskt riktigt bra! Tänkvärt, roligt och flummigt i en härlig mix.

En annan lite annorlunda serie är Chef's Table på Netflix. Varje avsnitt följer olika världsberömda kockar. Inget jag hade slagit på själv men det var faktiskt väldigt inspirerande att se deras mat och höra deras berättelser, tips tips.

Månadens film: Vi har inte tittat på jättemycket film men vi kollade på The Last Samurai ute på altanen med killarna som driver stället här i Otres. "The only good movie Tom Cruise ever made" som Gregory så fint sa. En bra film och ett fint minne!

Månadens bild:

Kai bae beach, koh Chang, Thailand, sunset
Otres beach, sihanoukville, cambodia, sunset

Månadens beslut: Att ta vara på tiden och njuta fullt ut!

Månadens längtan: Att laga min egen mat! Innan vi åkte såg vi fram emot att inte behöva laga mat över huvud taget. Har nu insett att det är en riktig lyx att kunna välja precis vad man vill laga, att krydda det som man själv gillar det bäst osv. Nu när det dyker upp bilder från alla som grillar hemma i Sverige kan man inte annat än att längta efter en grillkväll med familjen, bästa som finns!

Månadens inspiration: All den vackra naturen här i Asien har varit en stor inspiration för mig!

Landscape, cambodia

Månadens stolt över mig själv: Hmm.. kommer inte på något specifikt.. eller jo förresten!! För ett tag sedan laddade jag ner appen Couchsurfing, där människor erbjuder gratis sovplats till främlingar. Det finns även en funktion för folk som vill träffas nya människor medan de reser. En dag såg jag att det skapats ett event för att träffas och äta lunch här i Otres, tre personer hade anmält sig. Jag tyckte det kändes som en kul grej men samtidigt lite annorlunda att mötas upp på det sättet. så jag tvekade. Jag som dessutom är så blyg bland nya människor, hur skulle det gå? Haha, var skitnervös! Tillslut bestämde jag mig ändå för att följa med och det var såklart inget att vara nervös över. Vi satt på stranden och pratade i flera timmar, hade det supermysigt!

Månadens kunde varit utan: När Kim skadade sig, riktigt jobbig dag..

Månadens mående: Inte alltid på topp men överlag bra :)

Det var allt för den här lilla summeringen. Hoppas ni gillar upplägget! Är det någon kategori ni saknar? Vad tar ni med er från april 2018?

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

carroersson
carroersson,
oj så spännande!👏🏻
nouw.com/carroersson
bergstrandanna
bergstrandanna,
Kul att du tycker det! ♥♥
nouw.com/bergstrandanna