Månadslista - Maj

Hej solstrålar! Hur mår ni? Jag mår fint! Idag är det dags för en försenad månadslista, hehe, enjoy!

En solnedgång från Otres, fattar inte att det bara är en månad sedan vi var där!?

Månadens bästa: Dining in the dark!

Månadens skratt: När vi råkade hamna på ett femstjärnigt hotell, sjuukt pinsamt.

Månadens projekt: Att planera hur vi ska fortsätta vår resa och vad vi vill göra. Det har tagit mycket tid och energi, men nu har vi ett ganska bra hum om vad som händer framöver. Det känns skönt att ha en liten plan efter de senaste månadernas "vi tar det som det kommer". Berättar mer om våra planer i ett annat inlägg!

Månadens godaste: En vanlig rätt i Vietnam är färska vårrullar och det fastnade jag för, supergott och extremt enkelt att göra!

Månadens plats: Boendet här i Kep. Lugn och ro, växtlighet, en fantastisk utsikt. Wow!

Månadens oväntade: Att vi trivs ännu bättre i Kambodja den här gången! Häftigt att ha spenderat en månad i ett land och ändå bli överraskad med bra intryck.

I Kambodja strövar kossorna omkring helt fritt.

Månadens läsning: Den här månaden har jag faktiskt inte läst alls. I Vietnam hade vårt boende inte några intressanta böcker och därför har det inte blivit. Nu i Kambodja har jag plockat upp en bok igen, men är inte klar med den.

Månadens serie: Vi har börjat titta på Weeds. En dramakomedi från 2005 om en mamma som börjar langa cannabis för att försörja sin familj efter hennes man gått bort. Tycker det har lite samma känsla som Breaking Bad, fast karaktärerna är lite mer knäppa. Det började väldigt starkt och jag var positivt överraskad men nu har det tappat lite under de senare säsongerna. Fast rekommenderar det ändå!

Vi har även kikat några avsnitt av 13 reasons why men Kim tyckte storyn utvecklades för långsamt och att det var för mycket "high scool drama". Jag tyckte den var helt okej, får titta vidare själv när jag har tid!

Månadens film: Coco. Vi såg den i Bangkok men då somnade jag, tittade på den igen förra veckan och oj va bra! Bästa Disneyfilmen på länge!

Månadens bild:

Solnedgång i Phu Quoc.

Månadens beslut: Vet inte hur mycket jag har skrivit om det, men när vi åkte var vi inställda på att åka hem i början av sommaren. Nu har vi beslutat oss för att stanna till slutet av sommaren istället. På ett sätt är det tråkigt att missa den svenska sommaren. Alla tillfällen att umgås under semestern. Även Emmabodafestivalen som vi åkt på fyra år i rad får vi skippa. Samtidigt vill vi ta vara på att vi faktiskt åkt till andra sidan jorden och vara här tills vi känner oss klara. Vem vet när vi gör något liknande nästa gång?

Månadens längtan: Familjen och vännerna där hemma, ni är underbara!!

Månadens inspiration: Jag hade väldigt roligt med att klippa vår lilla vlogg och fick fin respons. Det ger ny inspiration kring allt som rör bloggen!

Månadens stolt över mig själv: Tror både Kim och jag ville bryta ihop lite när vi efter tio timmars resa till Phu Quoc kom till boendet vi bokat och fick veta att det inte fanns något rum åt oss. Jag är stolt över att vi krigade på och hanterade situationen. Allt löser sig, även när det känns jobbigt! Även att jag klarade dining in the dark upplevelsen, har funderat kring varför jag kände mig så stressad och har kommit fram till att jag nog är lite mörkrädd? Tycker det låter så töntigt, mörkrädd. Men har läst på lite om det och det är en ganska vanlig fobi

Månadens kunde varit utan: Att vi inte fick åka linbanan i Phu Quoc!

Månadens mående: Bra, avslutade månaden på topp!

Fast än vi inte fick åka linbana blev det många fina bilder där ifrån!

Tre saker jag är tacksam för.

Att jag dokumenterar vår resa. Är jättetacksam att ni vill hänga med oss på vårt äventyr och tänk va kul för Kim och mig att titta tillbaka på om några år!

Regn. Nu har det varit otroligt varmt den senaste tiden och regnet svalkar och gör att allt damm lägger sig. Förstår om ni där hemma tycker jag är galen men vi har haft det så varmt att vi knappt orkar göra saker om dagarna!!

Att ha en fungerande kropp. Efter dining in the dark upplevelsen är jag så oerhört tacksam att alla mina sinnen och kroppsdelar fungerar.

En till bild från Otres.

Det var maj 2018 ur mitt perspektiv! Hur tyckte du förra månaden var? Vad är du tacksam för?

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Inger gunninge
,
hej på er. just nu sitter vi på altanen och äter asatisk soppa med kyckling i ,mums. idag är det lite svalt regnat i natt annars har temp, lehat upp till 30 gr. i flera veckor nu. blommor vissna gräset är brunt. men det kommer nog tegn till skolavslutningen. många kramar till er. mormor och morfar
bergstrandanna
bergstrandanna,
Skönt att det blir lite svaralre igen. Har hör att det är både vattenbrist och eldförbud? Skönt att det kommer lite regn då! Kram!!
nouw.com/bergstrandanna