Månadslista - Oktober 2020.

Månadens bästa: Att de lyfte restriktionerna så att Kim kunde vara med på sitt första besök hos barnmorskan!

Månadens skratt: Kims brorsdotter bjöd på många skratt när vi passade henne en kväll. Att leka tittut var väldigt populärt!

Månadens projekt: Att försöka ta den där gravidbilden och lägga upp på sociala medier. Jag har skjutit på det hur länge som helst, men nu blev det äntligen av. En solig söndagseftermiddag gav vi oss ut i blåsten. Det var isande kallt men bilderna blev bra i alla fall!

De två undre bilderna är från när jag gav mig ut själv med kameran. Tråkigt att jag lyckades kapa huvudet på högerbilden... Har inte fotat alls det senaste och är lite ovan, ändå fin bild på magen! :)

Månadens godaste: Här måste jag säga saffranspannkakorna jag fick på min födelsedag. Wow vad gott!

Jag menar titta bara!

Månadens uppfyllda mål: Att börja simma! Hade ett mål 2020 att komma in i en träningsrutin och simmade utomhus hela sommaren. Nu har jag äntligen kommit igång igen. Kim hakade på och förutom när vi var sjuka har jag kört tre gånger i veckan. Så härligt!

Månadens plats: Hmm.. Den här var svår. Får säga simhallen och det blivande bebisrummet.

Månadens oväntade: Att så många gratulerade i och med graviditeten. Känns fint att folk gläds tillsammans med oss ♥

Månadens träning: Förutom simningen har jag ett träningsprogram från sjukgymnasten för att stärka upp min höft. Har haft ont i den till och från i flera år och sedan jag blev gravid har det långsamt blivit värre. Nu när jag var sjuk och inte orkade träna på två veckor insåg jag vilken stor skillnad övningarna faktiskt har gjort, så det är bara att fortsätta! Tar promenader och cyklar nästan varje dag också. Att hålla igång gör verkligen så stor skillnad för min kropp just nu.

Månadens bild:

Månadens längtan: Haha, måste jag säga något annat än Knyttet? Jag har haft ovanligt mycket julkänslor redan, så jag antar att jag längtar efter julen då!

Månadens inspiration: Tycker hösten i sig är väldigt inspirerande..

Månadens stolt över mig själv: Hmm.. Kanske att jag tagit tag i bloggandet igen eller helt enkelt att jag orkar med graviditeten och allt det bär med sig

Månadens kunde varit utan: Att vara förkyld i två veckor är väl inget jag hade valt direkt..

Månadens lärdom: Jag hörde nyligen talas om babypottning. Tydligen kan man börja potträna bebisar redan från födseln!? Väldigt intressant och värt en googling.

Månadens mående: Ganska bra ändå. Jag har mått oförskämt bra hela graviditeten, men nu börjar det märkas att vi närmar oss slutet. Humörsvängningar kombinerat med att jag har ont i kroppen till och från gör tillvaron lite tuffare, men jag kämpar på!

Månadens upptäckt: Att vissa tillverkare tar hutlösa priser för bebisprodukter..

Månadens tips: Har egentligen inte med den här månaden specifikt att göra men mitt tips idag är bullet journaling! Det är ett system för att organisera och effektivisera vardagen. En slags almanacka som du designar och ritar själv och därför kan anpassa helt efter dina behov. Kommer upp ett separat inlägg om det någon gång :)

Månadens mys: Flera i min familj fyller år i oktober och därför har vi träffats mycket det senaste. Myyys! ♥

Kim och jag på födelsedagsfirande.

Månadens serier:

Dark, säsong 1. 4.5/5

Westworld, säsong 1 och 2. 4/5

(O)hälsosam, säsong 1. 3.5/5

Raised by wolves. 4/5

Månadens filmer:

Love and monsters. 3.5/5

Borat Subsequent Moviefilm. 3/5

Aristocats. 4.5/5

Vad gjorde du förra året i oktober? Förra året pluggade jag programmering på komvux. En lite knepig med intressant kurs. Höll också på med dansen, oj vad roligt det var!

Förra årets födelsedag, inlägg här.

Hur tror du nästa oktober ser ut? Nästa oktober har jag blivit mamma! Det känns helt sjukt när jag tänker på det, men då kommer det alltså vara en liten bebis här hos mig. Det kommer bli mysigaste oktober någonsin, helt klart.

Vad händer i november? Jag ska fortsätta fixa med allt som behöver förberedas här hemma. Vagnen är på g och ska hämtas någon gång i början på november. Ska eventuellt göra en glukosbelastning, ett prov man gör för att upptäcka graviddiabetes. Håller tummarna att jag slipper, men vi får se. Ska också fira min pappa som fyllde 70 nu i oktober. Ohh, en sista sak! Siktar på att ha fixat klart majoriteten av alla julklappar innan december, tror ni att jag klarar det?

Tre saker jag är tacksam för.

- Myskänslan man får på hösten.

- Att allt är bra med Knyttet!

- Rosorna jag fick på min födelsedag.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Ester A.
,

Åååh! Så himla spännande med graviditeten alltså, stort grattis igen (skrev ju på Insta)! Och så roligt att du bloggar igen, gillar dina inlägg och dina bilder så mycket. Bilden på dig här längst upp är så otroligt fin!! Alltså WOW vad du strålar!
Bananpannkakor med saffran alltså, genialiskt ju. Måste testas! Du inspirerar!

Kramar, Ester

bergstrandanna
bergstrandanna,

Tack snälla Ester vad fin du är, blir helt tårögd av din kommentar ♥ Alltså ja du måste verkligen testa, saffran är livet! Vad händer i ditt liv? Hoppas allt är bra ♥♥ kram!

nouw.com/bergstrandanna
Ester,

Oj, förlåt för segt svar nu haha. Har inte sett att du svarat förrän nu. ♥
Allt är bra, tack! Jag jobbar på hudmottagningen sen i våras med otroligt härliga kollegor, uppfostrar vår underbara jycke Wincent tillsammans med Ludwig och typ lirar Animal Crossing, hehe. 😊 Annars ser jag otroligt mycket fram emot julen och är otroligt taggad på allt som har med julen att göra!
Hoppas allt är bra med er ♥ kram!

nouw.com/estran
bergstrandanna
bergstrandanna,

Låter intressant att jobba på hud, är du färdig sjuksköterska eller hur är det? 😃 Åh jaa, Wincent är såå söt, älskar goldisar! Så snälla och fina ♥♥ Animal Crossing verkar kul, önskar jag hade switch hehe! Fick Journey när jag fyllde år, har du testat det? Känns som ett spel du kunde gilla 😊 Åh samma här, har börjat julmysa redan och det är såå trevligt! ♥ Vi mår bra! Börjar bli lite tungt nu och skulle väl rekommendera andra att inte bli gravid i en pandemi.... hah, men försöker njuta av den sista tiden ♥

nouw.com/bergstrandanna