Min baby shower ♥

Åh, vilken fin dag det här var! Är grymt tacksam att jag fick en liten baby shower trots allt! Jag var i vecka 33 den där lördagen när Kim lurade iväg mig att vi skulle äta pizza på stan. Nu i efterhand var det helt uppenbart att något var på gång när han stressade ut ur lägenheten, men där och då reflekterade jag inte över hans konstiga beteende.

Därför blev jag helt överrumplad när Kim öppnade dörren och vi möttes av smällar från två konfettikanoner, en massa tjoande och fyra glada ansikten. "Surprise!!" Jag kunde inte sluta gapa, wow, vad förvånad jag blev! Det är lustigt, både Kim och jag kände att vi stod där i trapphuset i evigheter innan vi väl gick in i lägenheten. Det var nästan som att tiden stannade upp. Jag minns till och med att jag tänkte "nu får du börja röra dig inåt Anna, du har stått här orimligt länga!" men när man tittar tillbaka på videon tar det bara ett par sekunder innan vi kommer in. Snacka om chocktillstång, haha!

Jag hade nog ställt in mig på att det inte skulle bli någon baby shower, dels på grund av corona men också för att jag helt enkelt tänkte att ingen skulle orka fixa en fest för lilla mig. Vad fel jag hade. Tydligen hade min fina familj börjat planera så fort de fick reda på att vi väntade barn! Åh, kan inte beskriva hur rörd jag blir. Mina fina, fina tjejer (och stackars Kim som fått kämpa som en galning för att hålla det hemligt) TACK!

Vi började med att fika, sedan gissade vi lite olika saker om när bebis skulle komma, bland annat kön, längd och hårfärg. Det har varit väldigt kul att titta på nu i efterhand. Kim gissade till exempel rätt datum och var två timmar ifrån rätt tid, ganska imponerande ändå? Ingen gissade rätt vikt, men Rebecka var närmst med 3245g. Vi fick också råd inför föräldraskapet och lite olika namnförslag, bland annat Iris, Nova, Alva och Vanja.

Sedan skulle alla gissa svaret på olika frågor om mig som "Vilken är hennes favoritserie?" och "Vad tycker hon är bäst med att vara gravid?" Haha, jag tyckte själv det var svårt att besvara vissa frågor, så jag förstår att de andra hade det kämpigt.

Barnmatstest blev det också. Kul att ha provat, men verkligen inget jag vill ge till mina barn. Allt smakade ganska vidrigt och konsistensen var helt hemsk! Minns inte om jag lyckades pricka någon smak, men vet att jag var heelt off på flera gissningar.

Barnmat var dock inte det värsta jag åt, nästa lek gick ut på att smaka olika sorters choklad.. ur blöjor. Haha, usch, vilken människa kom på att göra något sådant? Jag minns så väl när Rebecka gjorde det på sin shower och jag kunde inte för mitt liv stoppa kväljningarna. Reagerade likadant den här gången, det kändes helt omöjligt..! Dock släppte den mentala spärren direkt när jag väl tog mod till mig och smakade. Hjärnan liksom hajade på riktigt: Det är verkligen bara choklad. Skulle därför säga att det är värre att titta på än att vara den som smakar, för då fick man aldrig det där absoluta beviset. Haha, jag säger det om och om igen, vilken sjuk lek ändå!

Fick också byta blöja på en docka. Inga problem, jag har ju ändå jobbat flera år inom omvårdnad. Det var knepigare när vi alla skulle plocka fram vår estetiska sida och måla på en liten body, men visst blev den jättefin?

Vi avslutade med att öppna presenter innan alla hjälptes åt att städa iordning. Fick bland annat en hemsydd lappfilt, mitt första år bok, en sovorm och flera blöjtårtor. Den finaste gåvan (förutom själva festen, hihi) var en tavla föreställande en liten elefant med massa ballonger. I ballongerna fick alla skriva varsin hälsning till bebisen. Eftersom vi inte var så många där har jag sedan låtit fler skriva i efterhand. En mer personlig och fin gåva får man leta efter, uppskattar den otroligt mycket! Supertips till alla som ska på baby shower någon gång!

När alla hade åkt satt jag och grinade i soffan en lång stund, så ofattbart tacksam för alltihop. En del pynt fick hänga kvar i flera dagar. Varje gång jag kom in i vardagsrummet kunde jag riktigt mysa ner mig i de fina minnena. Tack igen för en av världens bästa dagar, älskar er! ♥

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer