Min jul 2020.

Kim och jag började julaftonsmorgon med julfrukost bestående av risgrynsgröt och julsmörgås. Sedan tog vi det lugnt och tittade på tv. Jag gjorde cake pops med smak av pepparkaka.

Recept: Ca 20 pepparkakor krossas och blandas med 200g färskost. Rulla till små bollar, frys en stund och doppa dem sedan i smält mörk choklad. Frys en stund till, klart! Väldigt enkelt och gott, inte överdrivet sött vilket passar mig bra just nu.

Hela familjen åkte ut till mammas grav för att säga grattis. Julafton är nämligen hennes födelsedag så det känns viktigt att hälsa på. Min bror planterade en liten en och satte dit ett gulligt tomtepar i porslin. Tog ingen bild, men det blev väldigt fint!

Sedan åkte vi hem och fixade ihop julbordet och kollade på Kalle Anka innan maten. Hos familjen Bergstrand är julbordet ett stort knytkalas, vilket jag gillar. Kim och jag hade fixat köttbullar, brunsås, rödbetssallad och grönkålssallad. Det fanns även Janssons frestelse, prinskorv, julskinka, sill, hembakat vörtbröd, julkorv och brunkål bland annat, mums!

Efter det satte vi oss i sofforna och hade vårt traditionella julmys. Då sjunger vi stilla natt och pappa läser julevangeliet följt av några dikter som mamma alltid läste förr. Min bror delade ut julklapparna som väntade på oss under granen

Jag lade ner mycket tid och omtanke på både presenter och inslagning i år. Blev väldigt nöjd med det jag hade fixat, därför var jag spänd på att se allas reaktioner. De verkade uppskattas av mottagarna också, vilket kändes kul! Fick själv många fina och användbara saker. Om ni vill kan jag göra ett inlägg om vad jag fick mina paket.

Kim fick brädspelet Ticket To Ride, så efter paketöppningen satte vi oss runt matbordet och spelade en omgång. Tog lite tid att sätta sig in i reglerna, men sedan visade det sig vara väldigt kul! Speciellt med tanke på att jag tog hem vinsten, hehe.

På juldagen träffade vi Kims pappa och hans tjej + Kims bror med familj. Vi bjöds på god mat, bytte presenter och pratade om allt mellan himmel och jord, mysigt! Knyttet fick världens gulligast och mjukaste teddyoverall. Jag smälter varje gång jag ser den!!

Annandagen spenderades med min familj, den här gången hemma hos oss. Vi köpte pizza från Bron, en ny restaurang som öppnade i somras. De har lite lyxigare pizzor än "vanlig svensk" pizza, haha ni fattar nog vad jag menar? Med ingredienser som löjrom, parmesan och parmaskinka. Väldigt gott tyckte vi, Kim konstaterade dock att han föredrar en gammal hederlig kebabpizza :)

Efter maten blev det ett till parti Ticket To Ride, som jag vann även denna gång! Mycket nöjd! Efter ett par timmar hos oss åkte vi hem till pappa för att äta julbordsrester och spela Exit, vilket var sjukt kul! Det är som ett escape room man spelar hemma. Alltså ett sorts pussel där man tillsammans måste klura ut olika uppgifter och knäcka koder för att ta sig vidare. Jag verkligen älskar sådana typer av spel, så det kommer vi köra fler gånger. Vi var väl inte helt dåliga på det heller, med tanke på att vi var ynka tre minuter ifrån att klara det med högsta betyg. Ett sista parti Ticket To Ride fick avrunda kvällen. Tyvärr blev, till de andras glädje, ingen tredje vinst för min del.. Oh well, det var trevligt ändå!

Årets sista julfirande var hos Kims mormor. Där åt vi den traditionsenliga kalkonmiddagen och fick besök av tomten. Var väldigt mysigt att se Knyttets kusin, 1.5 år gamla Elvira sitta hos tomten, även om jag inte är något fan av den där hemska tomtemasken. (Det såg förresten inte hon heller ut att vara.. haha!) Vi spelade julklappsspelet också. I år var det frågesport som avgjorde vem som fick välja paket, vilket jag tyckte var en kul idé.

Ja, det var årets julfirande i stora drag. Antar att vissa har åsikter om att vi träffade familjen både på min och Kims sida, självklart kände sig alla friska och försökte hålla avstånd så gott det gick. Eftersom Kim och jag snart ska isolera oss inför förlossningen kändes det skönt att få en hyfsat normal jul.

Kram

Anna

  • jul

Gillar

Kommentarer