Mot nya äventyr

Hej på er! Efter två dagar i Koh Kong var det dags att dra vidare mot den Kambodjanska kusten och Sihanoukville. Det blev en tidig morgon då bussen skulle gå redan vid åtta. Paddy hade fixat biljetter och även en tuk-tuk som plockade upp oss från boendet kvart i åtta. Innan dess hade vi bara packat ihop och ätit lite. Det var en kort resa till stationen, men vi fick se lite mer av staden i alla fall. Tycker det är så härligt att åka tuk-tuk i värmen, vinden som svalkar mot huden och leker med håret, underbart!

De sista glimtarna av Koh Kong.

När vi kom till busstationen fick vi hjälp att hitta vår buss. Innan vi klev på stack chauffören fram sin hand och bad om en slant. Vi visste inte om han blivit betald redan eller inte så Kim fick snällt ge honom en sedel. Han flinade lite och bad om en till men då skrattade Kim och klappade honom på axeln. Chauffören började skratta han också och gjorde likadant. De såg ut som två goda vänner som tog farväl av varann, haha! Så fint!

Från bussresan.

Bussresan gick bra! Det tog ungefär fem timmar med en liten paus, då man kunde hoppa av för att köpa frukt och dryck. Väldigt skönt att få sträcka på benen efter några timmar. När vi kom till Sihanouk hoppade vi av mitt i staden och blev påhoppade av en drös med chaufförer. Vi hade bestämt oss för att titta runt lite och äta innan vi åkte ner till Otres där vi bokat en bungalow för några dagar. Det tyckte inte taxikillarna utan de propsade på att det var mycket bättre och billigare att äta vid stranden. Ett annat argument var att vid stranden erbjöds västerländsk mat, där vi var fanns det bara kinamat. Vi skrattade och sa att vi gärna åt dyr kinamat i så fall! Det komiska var att det låg en västerländsk restaurang precis bredvid bussen. Lite dumt att vi som gärna åt kinamat till slut gick in där ändå.. Hehe. Vi åt burgare, pasta och glass till efterrätt. Nutellaglassen var en dröm!!

När vi kom tillbaks ut hade bara en kille stannat kvar och väntat på oss, vilken krigare! Han körde oss till Otres Village och hittade boendet utan problem. När vi hoppade av och skulle gå iväg såg han Kims gympaskor som hänger på hans ryggsäck. Han sa att de var snygga, såg ut att va hans storlek och bad att få köpa dem för pengarna vi betalade för resan (en hundring typ). Haha han sa att han hade problem att hitta skor i rätt storlek, stackaren! Kim har inte använt skorna sen vi åkte så varför inte egentligen? Varför ska de hänga till ingen nytta bak på hans ryggsäck? Men man vet aldrig när de kan vara bra att ha, så vi tackade nej i slutänden.

Nu har vi faktiskt varit här i två veckor redan! Oj va tiden går fort! Tyvärr har uppkopplingen varit sådär, som sagt. Elen försvinner minst en gång om dagen och internet funkar några timmar då och då. Förutom det har vi uppskattat vistelsen, men mer om det i framtida inlägg. Ta hand om er!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

clarabergertorres
clarabergertorres,
bergstrandanna
bergstrandanna, Spam
Det är underbart verkligen ♥ har du varit i Asien?
nouw.com/bergstrandanna
MylifeasAmother
MylifeasAmother,
va kul , och fina bilder😍
nouw.com/mylifeasamother
bergstrandanna
bergstrandanna,
Tack snälla du ♥
nouw.com/bergstrandanna
Johannasoderberg
Johannasoderberg,
vilka underbara bilder! hoppas ni har det underbart!
nouw.com/johannasoderberg
bergstrandanna
bergstrandanna,
Tack så mycket! 💕 Har du varit i Kambodja? Kan verkligen rekommendera det 👌😍
nouw.com/bergstrandanna
SaraMarinaHellberg
SaraMarinaHellberg,
Så härligt du har de 😃
nouw.com/saramarinahellberg
bergstrandanna
bergstrandanna,
Helt underbart, älskar Kambodja! 💕
nouw.com/bergstrandanna
Sagaforsman
Sagaforsman,
Åh så härligt!
nouw.com/sagaforsman
Louise,
wow vilka bilder 😍
www.louisemjonsson.com