Mysgrillning på torpet!

Härom helgen var vi ute på torpet med Kims pappa och farmor. Mysigt!! Det gick inte köra ända fram till stugan så vi började med att pulsa genom snön på en oplogad skogsväg, lite sådär vintermysigt. Visst är något speciellt med ljudet av snö som knarrar under skorna? Jag kan inte annat än må bra när jag hör det. När vi väl kom fram skottade vi undan snö och tände en brasa. Det blev grillning samt tid för att umgås och bara vara tillsammans.
Vädret var nästintill perfekt med mycket sol och klarblå himmel. Det är så skönt att komma ut ett par timmar när det väl är fint, det gör vintermörkret lite mer uthärdligt. Att vistas i de småländska skogarna är ju så bra för själen också, där är verkligen en av mina största källor till återhämtning. Tyvärr är det inte alltid man tar sig tid, men varje gång jag gör det är det så värt! Himla bra grej att tända en eld också! Älskar att titta på medan lågorna dansar framför ögonen samt att lyssna på hur det knastrar och sprakar. Det blir meditativt på något vis, I love it. Sen blir det såklart extra gött nu när det är så kallt. Som ni hör blev det en grymt bra dag! Fina bilder fick vi också.
Det svenska vinterlandskapet är fantastiskt vackert men jag måste erkänna att jag börjar längta efter värmen nu. Det är ju inte lång kvar tills dess som tur är. Har insett hur otroligt viktig solen är för att må bra! Jag kände direkt när vi kom hem till Sverige att allt D-vitamin försvann. Här i norden står solen så lågt under vinterhalvåret att vi inte kan ta upp något vitamin över huvud taget, det spelar ingen roll hur mycket vi är ute.
Brist på D-vitamin kan orsaka trötthet, värk och försvagat immunförsvar, vilket på sikt kan orsaka andra sjukdomar. Jag tror att de allra flesta av oss borde ta kosttillskott men det finns även en del livsmedel som innehåller små mängder D-vitamin. Några exempel är ägg, fet fisk och vissa svampar (som kantarell, trattkantarell och Karl-Johan). Det brukar även tillsättas i margarin, mjölk och plantdrycker. Dock tror jag som sagt att de flesta av oss borde ta tillskott för att nå upp till det dagliga behovet, speciellt nu under vintern! Jag ska verkligen bli bättre med det nästa vinter!

Ta hand om er där ute!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer