Ny energi

Äntligen ett nytt inlägg!! Efter ett par sjukdagar vaknade jag upp lite piggare igår. Föregående kväll spenderades för min del nerbäddad i sängen med värktabletter, öronproppar och ögonbindel i ett försök att mota bort ett migränanfall, helt olidligt. Lustigt nog hade tre olika familjemedlemmar samma tanke just den kvällen, att det var på tiden att ringa oss. Inte det jag var mest pigg på, men det är alltid skönt att höra att de mår bra. Saknar alla där hemma!

Åh, att äntligen vakna upp med energi i kroppen igen, hur underbart är inte det? Jag kände mig som en ny människa! Lyckoruset pirrade i bröstkorgen, luften kändes friskare, växtligheten grönare. Det som oftast glider förbi i ett obemärkt bakgrundsbrus blir plötsligt föremål för enorm uppskattning, tack livet! Fylld till brädden med inspiration satte jag mig i solskenet och skrev en dikt. Haha, inte ofta jag gör det, men ibland så! Att vara sjuk är alltid en väckarklocka för mig: Ta det lugnt, uppskatta de små sakerna och njut av livet! Det finns så mycket att vara tacksam för varje dag. Tillgång till mat och vatten, en fungerande kropp, en säng att sova i och människorna omkring oss är bara några exempel. Det är lätt att fastna i små orosmoment och tankar som ter sig oerhört mycket allvarligare än de egentligen är, då är det skönt att få nytt perspektiv!

Tyvärr vaknade Kim upp med begynnande förkylning, han var inte alls pigg. Min återvändande energi i kombination med att vi inte har så många dagar kvar här på ön samt Kim var sugen på hamburgare gjorde att jag bestämde mig för att ge mig ut på ett litet äventyr. Vi hittade en hamburgerrestaurang med många positiva recensioner så jag bestämde mig för att gå dit och hämta mat åt oss.

Det blev en grymt varm promenad. Det var mitt på dagen, solen stekte och svetten rann. Ungefär halvvägs började jag ångra att jag inte tagit en taxi, men jag traskade på. När jag enligt gps:en skulle vara framme såg jag inte stället någonstans.. Åhh, tänk om kartan visat fel på några kilometer? Inte den roligaste tanken när man är helt färdig och trodde att man äääntligen var framme. Då vände jag mig om och såg att det var skyltat in mot en liten tvärgata! Hurraaa!

En baconburgare, en äggmacka och pommes beställdes, samt en hemgjord jordgubbssaft som var helt otroligt god! När maten var klar hoppade jag in i en taxi och åkte hem till Kim. Min macka var inget speciellt men burgaren uppskattades och pommesen var super! Haha, det är kanske inte jättespeciellt att gå iväg och köpa mat på egen hand, men efter att ha varit sängliggandes några dagar kändes det skönt att få lite miljöombyte och egentid. Dessutom har jag aldrig åkt taxi själv förut (i ett annat land dessutom). Haha, det låter lite fjantigt när jag skriver det, men det känns ändå lite coolt?

På eftermiddagen mådde Kim lite bättre och vi gick iväg för att köpa vatten. På vägen tillbaka gick vi ner till stranden. Vi har skrattat en del åt det här.. Vi har varit här i nästan två veckor och det var inte förrän häromdagen som vi fattade hur man kommer till stranden! Det ligger nämligen hotell längs nästan hela stranden så stora delar av den är privat. Vi hade sett en skylt som visade en väg ner, men det var ett par kilometer bort. På något sätt hade vi missat att det bokstavligen mittemot vårt boende fanns en väg ner! Hahaha, vi har alltså gått förbi där varje dag! Hur korkat!?

Härligt att äntligen få besöka stranden i alla fall! Jag blev faktiskt positivt överraskad! Det var en lång vacker sandstrand kantad med palmer så långt ögat kunde nå. Det var ganska mycket folk men kändes ändå lugnt, inte överbefolkat liksom. Vi satt på varsin sten intill vattnet och bjöds på en fantastisk solnedgång. Hehe, hoppas inte ni tröttnar på alla dessa solnedgångar. Jag älskar att fota dem!

Tror att promenaden tog lite väl mycket på krafterna, senare på kvällen mådde jag inte alls bra. Hade bränt mig lite och migränen kom tillbaka. Kim mådde som tur var bättre (haha, känns nästan som att vi bollar sjukdomen mellan varann..) och kunde hämta middag åt oss. Tur att vi har varann alltså! Hoppas allt är bra med er och att ni får en jättebra vecka! ♥

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer