På cykeltur

Det finns möjlighet att hyra cyklar här i närheten ($2 för 24 timmar) så det gjorde vi en dag. I Vetlanda brukade vi ofta ta en cykeltur när vi inte hade något speciellt för oss. Vi kunde åka runt i staden, ut till Illharjen, Kvarndammen eller Nydala. Ibland stannade vi för att fika eller umgås utomhus, men ofta var det själva cyklandet som var målet. Jag tycker det är så härligt att cykla. Att trampa fram med vinden i håret, upptäcka nya platser och möta människor, älskar det!

Haha, det är rätt konstigt att jag tycker om det så mycket egentligen, för jag har alltid haft en problematisk relation till att cykla. Dels hade jag jättesvårt att få kläm på det när jag var liten, minns hur frustrerande det var när alla kompisar lärt sig och jag fortfarande behövde stödhjul. Har sedan dess även ramlat många gånger, vilket gjort att jag varit lite nervös kring det hela. Kul i alla fall att något som varit jobbigt har utvecklats till något jag älskar!

Cyklarna var en aning slitna men fungerade som de skulle. Förutom att min ena handbroms lät väldigt mystiskt när jag använde den i nedförsbacke. Antar att den blev överansträngd, haha! Visst, det klirrade och rasslade här och där, men vad gör väl det?

Vi bestämde oss för att cykla längs en väg vi inte åkt på förut, med en liten plan om att se en staty som ligger knappt en mil bort. Längs vägen såg vi människor som arbetade och olika små affärer. Vi åkte även förbi en moské och såg många kvinnor som bar slöja, vilket vi inte har sett här tidigare.

En affär och ingången till moskén.

Det var en varm dag och efter ett tag insåg vi att vi inte kunde vara ute jättelänge, därför vände vi innan vi kommit fram till statyn. Vi sa att vi eventuellt kunde cykla mer senare under dagen. Innan vi svängde in på vår lilla grusväg stannade vi till vid en av de små affärerna och köpte chips. När vi kom hem mådde Kim inte alls bra, kände sig varm och yr. Han drack en öl precis innan vi åkte, vi tror det var därför det blev extra ansträngande för honom, stackaren!

Vi hade cyklarna till eftermiddagen dagen därpå, då cyklade vi ner till Kep Crab Market som är en marknad där det säljs mestadels fisk och skaldjur. Det finns även ett par stånd med souvenirer och kläder. En annan gång när vi var där köpte jag ett par byxor. När vi kom hem kände vi att de luktade.. fiskigt. Tror att om jag behöver något mer i klädväg åker jag till en annan marknad, haha!

Omkring marknaden finns några matställen så vi åt varsin god fried rice. Fin utsikt över havet hade vi också, visst var molnen helt fantastiska? Tycker nästan det ser ut som en tavla! När vi skulle åka hemåt igen krånglade låset vi fått till cyklarna, det var lite skevt nämligen. Vi stod en lång stund och lirkade med skiten men lyckades inte få upp det. Till slut ropade en av tjejerna från matstället dit en kille som ryckte i det ett par gånger - då gick det upp direkt! Haha typiskt dum grej med två turister som inte ens får upp sitt cykellås :)

Som ni ser hade vi väldigt rolig, vi borde passa på att cykla igen innan vi åker här ifrån. Vad tycker ni om att cykla?

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Estran
Estran,
Åh vad härligt! Och vilka underbara bilder!
Jag älskar också att cykla!! Det är liksom så befriande och härligt att trampa fram på cykeln med vinden i håret, som du beskriver så fint. Jag tycker det känns så bra att cykla också, istället för att t.ex. åka buss/tåg en sträcka man egentligen kan cykla. Allt för miljön!
nouw.com/estran
bergstrandanna
bergstrandanna,
Eller huur! Roligt, hälsosamt, bra för miljön FINNS JU INGET NEGATIVT? Har du lyssnat på Jónsi någon gång? Hans musik är för mig den ultimata att cykla till (gärna typ på någon liten skogsväg för absolut bästa effekt) haha tips tips nu i sommar
nouw.com/bergstrandanna
Estran
Estran,
Åh ja, Jónsi är så bra! Kan verkligen tänka mig att hans musik funkar riktigt bra att cykla till för att få den ultiamata frihets- och äventyrskänslan, typ 😃
nouw.com/estran
bergstrandanna
bergstrandanna,
Visste inte vilka ord jag skulle välja för att beskriva, men frihets- och äventyrskänsla är EXAKT vad jag menar, så braa 😃 ♥
nouw.com/bergstrandanna
Estran
Estran,
Aww! DU är bra! <3 En får verkligen äventyrliga vibbar av hans musik, som om man vore bland bergen nånstans i fjärran och blickade ut över landskapet. En kan ju ändå förstå att han bor på Island för känns som landskapet typ inspirerat hans musik en hel del! 😊
nouw.com/estran
Estran
Estran,
Kom på ännu en känsla en får av hans musik - det känns som att en är på väg någonstans/mot någonting! Eller hur? 😃
nouw.com/estran
bergstrandanna
bergstrandanna,
Ja det är verkligen på pricken vad jag känner också!! Va bra du är på att sätta ord på känslor! 😃
nouw.com/bergstrandanna