Parkland Bangna

Nu har vi varit i Bangkok tre heldagar. Vi tar det lugnt nu i början. Även om det är kul att komma hit så är gör värme och jetlag att det tar på krafterna, det blir en stor omställning för kroppen. Förutom att slappa så har vi spenderat tiden med att utforska området vi bor i. Vi hyr en lägenhet via airbnb i ett bostadsområde ganska långt utanför centrum. Området heter då Parkland. Vi gjorde så förra gången vi var i Bangkok också, fast i ett annat område. Det gör att vi hamnar mitt i den thailändska vardagen, långt bort från allt vad turism heter. Det känns lite speciellt men jag måste säga att jag gillar det! Visst, det kan vara lite knepigt när menyerna är på Thailändska och det knappt går att kommunicera på engelska, men det går! Vi har i alla fall lite tur i och med att det ligger en internationell skola i närheten, vilket gör att de som bor här är vana vid folk med andra nationaliteter.

Det är lätt att man känner sig lite udda och annorlunda, helt plötsligt är vi som vita i minoritet. Speciellt Kims hår lockar folks nyfikna blickar, haha. Jag tycker det är jobbigt men också väldigt lärorikt. Hemma kan jag ibland känna mig uttittad (som ett symptom på stress) så här får jag verkligen utmana den lilla "rädslan". Det ger mig också mer förståelse kring hur det är för de som inte är vita i Sverige. Även om vi har kommit långt med att inkludera människor förstår jag om det fortfarande kan finnas en känsla av utanförskap hos vissa. Tror det är viktigt att prata om det där. I slutänden är vi alla människor med fler likheter än olikheter, det är viktigt att komma ihåg! :) När jag väl tittar mig omkring ser jag att de flesta här är vänligt inställda och lite nyfikna, precis som vi!

Hur som helst.. lägenheten vi bor i är ganska spartanskt inredd, men vi har det mest nödvändiga så som luftkonditionering, wifi och varmvatten. Sängen är ganska hård, men det sägs ju vara bra för ryggen? Området där emot är välförsett med restauranger, butiker och gatukök. Jag var lite orolig för gatukök förut (att bli magsjuk osv) men det har helt klart varit bäst hittills! Inga magproblem än, hehe. Det finns även pool, basketbollplan och en liten damm man kan sitta vid, mysigt!

​(Fruktsmoothie och fried rice, standard lunch!)

Visst är det fint med all växtlighet i området? Tycker det blev himla bra att bo här! Man vet ju inte riktigt vad man kan förvänta sig när man bokar i förväg men vi är helnöjda. Nu ska vi fixa något att äta innan restaurangerna stänger för kvällen. Hoppas allt är bra med dig. :)

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer