Promenad till piren

Hej solstrålar! Hur mår ni? Vi mår bra och har tagit oss till Kambodja! Idag ska jag dock berätta om en dag från Koh Chang då jag och Kim gick till Bang Bao Pier. Det var där ifrån vi åkte när vi var ute med båten. Kim var ju inte med den gången och jag tyckte det var väldigt mysigt där, så det passade bra att gå dit och kika. Det är en kort promenad på två-tre kilometer. Dock tänkte vi inte på att det var en del uppförsbackar på vägen. Haha, vi tyckte rätt synd om oss själva när vi gick där i värmen.

Koh Chang
Koh Chang
Koh Chang

Väl där köpte vi kulglass! Kim tog vanilj med kakbitar, jag testade mangosteen. Jag har aldrig smakat riktig mangosteen, men glassen var söt och lite syrlig. Det var kanske ingen favorit men kul att testa något nytt! Tog varsin chokladcroissant också, mums! Vi satt på ett litet café med utsikt över vattnet och hade det mysigt.

Var faktiskt där förra gången jag var på piren också. Då köpte jag med en chokladmunk hem. Gick och såg fram emot hur gott det skulle bli med den där smarrig donuten, ni vet när man dagdrömmer om hur gott det kommer bli och läängtar? När jag väl skulle äta den hade myrorna fått tag i den först. Vilken besvikelse!

chokladcroissant, Koh Chang
Katt, Koh Chang

Efter fikat gick vi ut på bryggan som låg bredvid, där fick man ännu bättre sikt ut över vattnet. Vi gick även runt och kikade i affärer. De sålde allt från kläder och smycken till konstverk och souvenirer. Jag köpte med mig ett par byxor och en klänning. Vi köpte även en liten väska som vi använder som plånbok. Tänkte att jag visar det i ett annat inlägg!

Bang Bao Pier, Koh Chang
Bang Bao Pier, Koh Chang
Bang Bao Pier, Koh Chang

Sedan var det dags att promenera hem. På vägen stannade vi vid en liten restaurang vid namn Rasta View. Väldigt mysigt ställe med fantastisk utsikt! Åh har en så dum historia att berätta här ifrån! Jag beställde fried rice, vegetables only. Då pekade killen som tog beställningen på curry-delen av menyn där det stod vegetables. Jag nickade och han gick där ifrån. Efter några minuter kom en kille ut med en curry och han som tog vår beställning pekade mot mig. Jag tyckte det var lite konstigt men tänkte att curryn kanske var det enda vegetariska alternativet? Aja, jag börjar äta lite smått och den var jättestark!! Jag är rätt känslig så det brände i munnen, men utöver det var det den godaste curryn jag ätit!

Efter en stund till kom de ut med Kims burgare och en tallrik med fried rice. De försökte ge riset till ett annat par som skakade på huvudet. Alla blir förvirrade och jag börjar långsamt inse att jag fått någon annans beställning!! Hahaha neeej! Jag började fnissa och och försöker samtidigt förklara varför jag inte sa till när jag fick fel maträtt. Alla brast ut i skratt åt hela situationen, hahaha, så dumt! Aja det andra paret fick en ny curry och vi fick ett roligt minne. Slutet gott, allting gott.

Rasta View, Koh Chang
Rasta View, Koh Chang
Rasta View, Koh Chang
Rasta View, Koh Chang
Rasta View, Koh Chang

Kram

Anna

  • Resor, Koh Chang, Thailand 2018
  • Nära សង្កាត់អណ្ដូងខ្មែរ, ក្រុងកំពត, Kambodja

Gillar

Kommentarer