ROLIGA NYHETER!!!!! - Våra planer inför sommaren

Hej på er! Tänkte göra en uppdatering för vad som är på gång nu i Juni samt längre fram på vår resa!

Här i Kep finns det många övergivna byggnader, visst är denna häftig?

Känner ni igen den här? Den var med en snabbis i slutet av vloggen :)

Planen är att stanna i Kep till slutet av veckan. Vi har inte bestämt om vi åker på fredag eller lördag, men det ger sig. Då ska vi hoppa på bussen mot huvudstaden Phnom Penh. Där ska vi bland annat lära oss om folkmordet som skedde i Kambodja på 70-talet.

Sedan ska vi vidare mot Siem Reap och besöka ruinstaden Angkor! Det ser jag jättemycket fram emot! Ni kanske minns att jag skrev i ett inlägg att vi inte visste hur vi skulle göra med Angkor. Eftersom det var en omväg när vi skulle till Vietnam valde vi att skippa det. Nu nu när vi är tillbaka i Kambodja kommer vi kunna åka dit ändå, vilket är jättekul! Det är trots allt en av de få saker jag visste att jag ville besöka redan innan vi åkte.

Den 24 juni tar vi flyget från Siem Reap till Thailand, närmare bestämt ner till Phuket. Där har vi två veckor som ännu är ganska oklara. Jag har varit i tankar om att åka till någon av öarna, men vi behöver läsa på lite mer innan vi beslutar oss för något.

Nu kommer nästan det roligaste av allt!! Den 6 juli åker vi till Kamala, Phuket. Där ska vi under sex veckor vara hundvakt åt två små godingar vid namn Frasse och Chille medan deras familj åker hem till Sverige.

Tre söta små hundar som bor här i området.

Frasse och Chille, visst är de otroligt söta!?

Jag hörde talas om "pet-sitting" av en slump, genom en tjej på youtube som jag inte följt på jättelänge. När vi insåg att det kunde vara ett alternativ för oss började vi söka runt online och hittade flera olika hemsidor som förmedlar djurvakts-tjänster. Jag hittade speciellt en annons som var jätteintressant.

Det här var precis när vi skulle lämna Vietnam så jag sköt på att skriva en ansökan tills vi var i Kambodja. I Kambodja har vi haft problem med internet och när jag väl kom tillbaka till annonsen var den redan tillsatt. Jag var otroligt besviken för det hade känts så rätt för oss, som om det var menat liksom. Jag kikade på några andra annonser men inget annat kändes lika bra. Samt att man behöver betala för medlemskap. Vi var osäkra på om det var värt, ifall vi inte skulle hitta något i alla fall.

Jag bestämde mig istället för att skriva ett inlägg i Facebook-gruppen Svenskar i Thailand. Jag trodde helt ärligt att vi skulle få några svar, men samtidigt resonerade jag att det måste finnas många svenskar bosatta här som vill åka hem till Sverige över sommaren.

Först fick jag kontakt med en trevlig kille som är bosatt i Bangkok som erbjöd sig att hyra ut sin lägenhet. Det såg jättefint ut och lockade lite. Dock var inte Bangkok riktigt vad vi drömde om, plus att hyran var något över vår budget.

Sedan kom det ännu en kommentar. En kvinna som taggat en annan kvinna. Jag såg också att jag hade fått ett meddelande. Kvinnan heter Kamilla och hon berättade att hon blev jätteglad när hon såg mitt inlägg eftersom det skulle vara ett bra alternativ för dem. Vi har pratat en del och nu är det bestämt att vi ska bo hos dem och ta hand om deras hundar(!!!!) Vi ser grymt mycket fram emot detta! Ett eget hus med kök, flera rum, uteplats och POOL! Det här är precis vad vi såg framför oss när vi läste den där första annonsen. JAG ÄR SÅ TAGGAD!

Både Kim och jag är förbluffade över att det löste sig så perfekt. En liten chansning som vi knappt trodde skulle ge resultat ledde till att vi fick precis det vi ville. Så är det i livet: man måste slänga ut krokar för att få napp!

Det var allt för idag! Vad har ni för planer inför sommaren? Berätta gärna i kommentarerna!

Två bilder från huset, hur fiiiint?

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Inger gunninge
,
hej på er. det var mycket att läsa vi har haft lite att göra. I dag regna det, typiskt, vi skall till Stalpet som ligger utanför Aneby. De släpper på vattenfallet i dag. Vi skall spela där i dag. Många, många kramar till er. Mormor o morfar