The Living Room - vårt hem i Otres Village

Hej på er! Det här inlägget skrev jag igår, men internet försvann innan jag hann publicera det (typiskt Kambodja.. Hehe) Har precis kommit fram efter en låång dag av resande, berättar mer om det en annan dag!

Idag är alltså sista dagen i Kambodja. Jag kan inte förstå att det är sant!? Att vi har spenderat en månad här känns så orimligt att jag inte vet var jag ska ta vägen! Det är lite tråkigt att lämna Otres och The Living Room, som har varit vårt hem den senaste månaden. Vi har faktiskt fått erbjudande om att komma tillbaka hit och jobba. Har inte bestämt oss än men tror det skulle vara kul!

Tidigare idag köpte vi biljetter till Phu Quoc, alltså buss till Vietnam och sedan båt ut till ön. Känns skönt att ha hela resan klar och betald, förut har vi alltid köpt de olika biljetterna under resans gång. Dock har jag läst en del skräckhistorier om folk som blivit avsläppta någonstans och fått vänta i flera timmar, håll gärna tummarna att det går smidigt för oss!

Ikväll var planen att vi skulle till Kerfuffle, djungelpartyt som jag skrev om förra veckan. Det är en technofest ute i ingenstans där alla travelers samlas och dansar tills solen går upp. Har hört det kallas för Kambodjas burning man, om det kan ge er en bild av hur det är, haha. Dock började det precis regna och åska, så jag vet inte hur det blir?

Vet att jag har pratat om åskan förut men den är verkligen BRUTAL! Ibland är det inte ens en sekund mellan blixten och mullret!! Det känns som att kroppen lyfter från marken när det smäller och man känner det ända längst in i märgen. Det är lite läskigt, men också en häftig upplevelse. Nyss small det till så in i bomben och samtidigt försvann elen. Snacka om apokalyptisk!

Strömavbrottet varade inte så länge som tur var. Det var kolsvart i vårt rum och vi har dumt nog ingen ficklampa. (Vi har ju mobilen men den hade lågt batteri..) När jag låg där i beckmörkret och pratade med Kim mindes jag när jag var liten och sov över med kompisar. Minns ni hur man alltid hade hur mycket som helst att prata om när man väl lagt sig för att sova? Så var det för mig i alla fall! Det bästa med att sova över var samtalen innan man somnade!

Här är några bilder från fina Living Room! Hundvalpen Hugo höll oss ofta sällskap på altanen. Jag tror han tycker om oss för de senaste dagarna har han börjat klaga när vi går. Han kanske känner på sig att vi ska åka snart? Så gulligt!!

Pannkakan är del av en lite rolig historia. Greg (ägaren) vill öppna restaurang i anslutning till boendet och anställde därför en kock, som jag tror heter Luca. Han började jobba på en meny och denna pannkaka fick vi provsmaka, mums! En annan kväll slog killarna på stort och bjöd oss på pasta. Vi hade en jättetrevlig kväll ute på altanen innan vi gick till Otres Market och lyssnade på livemusik.

Hur som helst blev restaurangplanerna lagda på is efter några dagar. Tydligen hade Greg skällt ut Luca för att han ställt sin cykel mitt framför ingången. Han hade då blivit så förolämpad att han aldrig mer kom tillbaka. Italienare alltså, vilka drama queens! Haha!

Det var allt för dagens blandade associationer och reflektioner. Hoppas allt är bra med er!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Inger gunninge
,
hej på er. Nu väntar nya spännande äventyr för er hoppas att resan går bra. Här hemma har det åskat både igår och igår. Kram mormor o morfar
bergstrandanna
bergstrandanna,
Resan blev lång och lite kaosartad men nu är vi framme och mår bra! Vi har åska nästan varje kväll här.. saknar er!! Kram
nouw.com/bergstrandanna