Utekväll i Phnom Penh

Vi var helt slut efter att ha varit på Choung Ek och S-21. Jag tror de flesta gör som oss och åker till båda på samma dag, men hade jag fått göra om det hade jag nog besökt dem på olika dagar. Mot slutet av dagen var vi så trötta i huvudet att vi inte kunde ta in mer information, vilket kändes tråkigt när det var ett så viktigt ämne.

Under eftermiddagen tog vi det lugnt, kollade på film och umgicks. På kvällen skrev Borey, en kille jag lärde känna i Otres och frågade om vi ville ta en öl. Ingen av oss var speciellt sugen men jag bestämde mig för att trotsa tröttheten och träffa honom en stund ändå. När man bor på olika delar av jordklotet vet man aldrig när man får chans att träffas igen.

Vi bestämde oss för att besöka en bar som låg bredvid vårt boende. Kim och jag hade gått förbi det retro coca-cola-kylskåpet flera gånger, en häftig prydnad hade vi tänkt. Det visade sig vara ingången till baren!? Inne i den lilla fönsterlösa lokalen hade man skapat en riktigt mysig atmosfär. Vita stenväggar, träbalkar och en eldstad i tegel funkade jättebra tillsammans med träborden och lädersofforna. Konsten var åt det flummigare hållet, notera cykeln och kläderna som hänger på väggen bakom oss, haha älskar't. De spelade också livemusik den kvällen, jäkligt trevligt!

Borey berättade att det fanns en gata med tuk-tuk-barer i närheten, så vi kilade ner dit en sväng. Det var också himla mysigt, kändes väldigt fritt och öppet att sitta längs med gatan istället för att vara inklämd i en liten lokal. Vi satt och pratade en stund innan han skjutsade hem mig igen. Det var intressant att jämföra hur det är att bo i våra olika hemländer. Även om jag varit i Kambodja två månader och Borey faktiskt har besökt Sverige också lärde vi oss mycket av varann. Kul! Fast än jag var trött var det helt klart värt att gå ut en stund, hihi.

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer