Vacker promenad i ett grönskande Kambodja

Hej alla fina! Har ni tröttnat på bilder från Angkor än? ;) Hoppas inte det!

Efter Baphuon gick vi en promenad kring området och tittade på fler ruiner. Det var väldigt fridfullt. Vi gillade speciellt alla träd som fanns där. De såg väldigt coolt ut! Många hade stora ihåliga stammar och de hade växt helt snirkligt. De måste ha stått där läänge. Tänk va många människor som passerat där under deras livstid. Häftigt!

Vi gick bland annat förbi templet Phimeanakas. Det gick inte att gå in där så vi fick beundra byggnaden på avstånd. Tydligen sov kung Jayavarman VII i ett av tornen. Enligt legenderna i det gamla Khmerriket tillbringade han den första delen av varje natt tillsammans med en naga som tog form av en kvinna.

En naga är ett slags övernaturligt väsen med en orms kropp och människas ansikte. Nagan var andlig härskare över landet och en viktig del av Khmer-folkets traditioner. Man trodde nämligen att Khmererna blev till när en Hinduisk prins gifte sig med nagakungens dotter.

Om Jayavarman VII inte kom till tornet en natt skulle landet drabbas av stora katastrofer. Om det istället var nagan som inte dök upp var det ett tecken att kungen snart skulle dö.

Nagan är en av de vanligaste avbildderna man hittar runt om i Angkor. Jag vet inte om jag lyckades få en bra bild på statyerna, men de fanns överallt. Det kanske säger något om hur mäktig den ansågs vara? (Är ni intresserade av att se hur statyerna såg ut, klicka här.)

Till sist gick vi igenom en gång omsluten av höga murar. I väggarna hade man huggit ut otaliga skulpturer. Väldigt tjusiga!

Hehe, ser ni vem som tittar ut från trädet? ;)

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

Krutongen
,
Snyggt! Kim hade fått plats i det andra trädet också 😊 mvh