Valborg

Imorse när vi vaknade kände jag bara "neej, inte än!" Åh, kan sakna dagarna när det gick att dra täcket över huvudet och unna sig en timmes extra sömn.

Fick i alla fall dra mig ett par minuter innan Sammie hade tröttnat på att titta på vår oerhört fascinerande taklampa och istället började flaxa omkring med sina små armar. Då är det dags att gå upp. Vi gjorde vår morgonrutin som består av pottning, ny blöja och amning.

Sedan lekte vi en stund, tror jag? Haha, alltså mitt minne har verkligen stämplat ut. Det är heelt borta!? Det känns som att det förflutna är täckt av en tät dimma som jag måste koncentrera mig för att kunna se något igenom över huvud taget.

Jag har alltid haft ett ovanligt bra minne. Det stör mig lite att det sviktar, fast ändå inte. Hade jag förlorat mitt minne av någon annan anledning tror jag att det hade varit en stor personlig kris, men nu känns det okej. Antar att det är för att jag ska fokusera på min bebis här och nu. (Det slog mig att jag kanske redan har berättat om det här i något annat inlägg och glömt bort. Sorry i så fall, men då förstår ni åtminstone vilken nivå jag ligger på.)

Det dåliga minnet känns extra påtagligt idag eftersom jag inte fått vila något. Är. Så. Trött. Försöker få in en tupplur varje dag för att känna mig fit for fight ifall natten skulle bli stökig, men Sammie har inte velat sova idag. Har lyckats få ner henne i kanske femton minuter innan hon vaknat igen. Ajajaj, ingen rast, ingen ro.

Fröken är för intresserad av sin omgivning. Hon har inte tid att sova. Det finns ju så mycket spännande att titta på! När man håller henne i famnen spänner hon ut sina små armar, vänder huvudet bort och tittar utforskande omkring sig. Skulle man stanna (eller ännu värre, sätta sig ner) får man snabbt höra vad hon tycker om det. "Inte kul! Ge mig nya saker att titta på!" Säger hon med bestämda skrik. Då är det bara att fortsätta vandra omkring och visa saker.

Alltså är hon inte för söt när hon sträcker sig sådär? "Det finns så mycket att titta på!" Morfars böcker där i bakgrunden fångar ofta intresset.

Aja, vad har mer hänt idag? Kim testade att baka bröd för första gången. Alltså wow vad gott det luktar med nybakat bröd!? Riktig lyx! Han blev inte helt nöjd men jag tyckte det var gott. Påminde om mamma och då blir jag glad!

Vi tog oss ut på långpromenad också. Sammie sov den största delen av tiden, sedan låg hon vaken en stund för att tillslut ryta ifrån. "Nu vill jag komma upp!" Där kan vi snacka många nya intryck. Tur att vi inte var långt hemifrån!

Nu har lillan äntligen somnat bredvid mig och jag kommer inte orka mycket mer ikväll Önskar att hon skulle fått se sin första brasa, men allt valborgsfirande skulle vara inställt. Det får bli en annan gång helt enkelt.

Blev en del klagande idag, har kanske skrämt iväg en och annan stackare från att någonsin vilja bilda familj? Det är det som är det häftiga med att få barn. Det är jobbigt och svårt och många gånger inte alls kul, men ändå värt det!? Ofattbart egentligen, haha.

Hoppas ni har en fin Valborg!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer