Välkommen till Phuket!

Det första stoppet i Phuket blev Karon. Tio dagar spenderades där. Tio varma, ljuvliga dagar. Som liksom smälter i solen och flyter ihop till en enda lång semesteridyll. Härligt kravlöst. Karon blev en plats att landa på efter de senaste veckornas intensiva resande. En för oss välbehövlig oas. Tid till att utöva intressen, äta goda middagar och reflektera över våra upplevelser. Och glass, massor med glass.

Vilken ynnest att vara på den här platsen. På den här resan. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det. Att jag är här. Att jag är mitt uppe i att uppfylla en av mina största drömmar. Ibland missar man storheten i det. Även om tillvaron är alldeles fantastisk är det lätt att här, precis som hemma, fokusera på vad som kan bli bättre istället för det som redan är bra. Då är det viktigt att stanna upp. Tillåta sig själv att omslutas av de upplevelser som glimrar lite extra. De med guldkant.

Karon var en mysig stad. Fast egentligen vet jag inte om det ens är stort nog att kallas för stad. Intill en vacker strand ligger hotell, affärer och matställen inklämda. Gatorna känns väldigt kompakta, nästan som att det är en enda stor tvärgata. Det märks att det en plats med många turister. Det finns mycket billig shopping och det går att hitta nästan all typ av mat bland de olika restaurangerna. Ett litet kebabhak blev Kims favorit. Om kvällarna är det fullt med liv och rörelse längs de största gatorna. Musik hörs från nästan varje lokal. Vi möts av entusiastiska människor som försöker locka oss att välja just deras bar. Medan vi var här bodde vi på två olika ställen. Båda låg någon gata bort från den största gatan och det passade oss perfekt.

Den här tiden på året är stranden kantad av stora vågor och det finns underströmmar som kan rycka med en ut till havs . Det är inte jättelockade att bada då. Jag testade en gång men flög runt som en vante i vattnet och skrapade upp knäna mot sanden. Det var lite drygt. Fast äsch, vad gör väl det egentligen. Det är härligt att sitta vid strandkanten också!

Jag har svårt att bestämma mig för om jag föredrar stränder med eller utan restauranger. Det är definitivt trevligt att äta middag vid havet, men jag gillar också när stranden är mer orörd. Det känns mer naturnära då. Det fina med Thailand är att det finns så många stränder att båda alternativen finns i närheten. Karon är sorten utan restauranger. En lång, vacker strand. Väl värd ett besök om man är i Phuket!

Kram

Anna

Gillar

Kommentarer

SandraJohannas
SandraJohannas,
Åh vad roligt att få resa ! Låter ju helt undertbart! Och fina bilder har du också bjudit på! 😊
nouw.com/sandrajohannas
SaraMarinaHellberg
SaraMarinaHellberg,
Åå vad härligt att få vara på semster 😊 Har aldrig varit i Thailand men de ser härlgit ut 😃
nouw.com/saramarinahellberg
Johaannaa
Johaannaa,
Låter så härligt! Och så fina bilder ! Hoppas ni får en fantastisk resa
nouw.com/johaannaa
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
härliga bilder maten ser gott ut.hoppas att resan blir ett bra minne
nouw.com/jagochminahjärtan
charlottelinden
charlottelinden,
Ser helt fantastiskt ut! Så underbart att uppleva en annan kultur på det sättet! 😊
nouw.com/charlottelinden
sweetwords
sweetwords,
Ohh men verkar ju helt otroligt mysigt
nouw.com/sweetwords
katjaziden
katjaziden,
herregud vad härligt ni verkar ha det!!
nouw.com/katjaziden
ByLisa.se,
Jag har faktiskt aldrig varit i Thailand, men låter underbart! Viktigt som du säger att verkligen försöka ta in och njuta av nuet! 🙂
bylisa.se
Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Ni verkar ha det hur bra som helst 😃
nouw.com/jenniferofhbg
Fnulan,
Åh THAILAND!! Vi var på Karon för 5 år sedan och jag älskade människorna, maten och stranden. Jag tyckte dock att det var för mycket turister.. Men vill gärna tillbaka. Kram
www.fnulan.se