Vad är viktigt i mitt föräldraskap?

Det är en fråga jag ställer mig själv då och då, för att få perspektiv på vardagen och se mig själv lite utifrån. Jag vet inte hur det är för er men Sammie är en tjej med stor vilja, speciellt den senaste tiden. Det är lätt, när olika viljor möts, att konflikterna flödar. Frustrationen och irritationen växer medan man krigar för absoluta småsaker. Så har det varit för mig i alla fall och då är det bra att ta ett steg tillbaka och fråga sig själv vad som är viktigt.

När jag skulle skriva den här listan blev det först hur många saker som helst!? Men jag lyckades koka ner det till sju punkter!

  • Glädjas åt varandra och ha roligt ihop
  • Alltid erbjuda en varm famn när det behövs
  • Tillåta utforskande och misstag
  • Att försöka se behoven bakom beteenden
  • Att alla i familjen får vara sig själva
  • Personlig kommunikation
  • Att vi vuxna visar omsorg för oss själva och varandra

Började först skriva utförligt kring varje punkt, men det blev för långt! Det kommer i egna inlägg längre fram istället.

Tills dess hör jag mer än gärna vad min lista väcker hos dig och vad du själv tycker är viktigt i föräldraskapet (eller i andra sammanhang där du träffar barn?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *