Fem en fredag v. 45: Mörker

Hej alla! Hoppas ni har en bra fredag? Vi har sjukstuga, Sammie har varit dålig hela veckan. Det tar på krafterna, men vi håller ut och börjar äntligen se ljuset i tunneln!

Trodde denna fredag skulle bli seg men den har ändå rullat på hyfsat. Tog en promenad med vagnen på förmiddagen och stannade vid ett par byggarbetsplatser. Grävmaskiner är nämligen lillans stora intresse för tillfället. Nu efter lunch kör vi allmänt stök runtom i huset, det behövs alltid. Jag håller på att organisera om i våra bokhyllor. Får se hur länge hennes humör tillåter, blir nog en tidig kväll!

Tänkte även köra fem en fredag, idag handlar frågorna om mörkret!

Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet? Tycker varken till eller från egentligen. Det är inte särskillt jobbigt men vet inte riktigt vad vi tjänar på det heller.

Förra årets omställning till vintertid minns jag var tuff, Sammie vaknade under den perioden klockan fem, som alltså blev klockan fyra. Märkligt hur den timmen kan göra så stor skillnad psykiskt, det kändes helt olidligt!?

Nu i år skulle vi iväg till Astrid Lindgrens Värld och gick ändå upp tidigt. Det var bara en trevlig överraskning att inse att vi hade kommit iväg en halvtimme för tidigt istället för sent.

Från besöket på Astrid Lindgrens Värld!


Vad innebär mörkret för dig? Har under några år nu kämpat mycket under vinterhalvåret, tröttheten kan vara gruvlig. Nu i år försöker jag omfamna det som mysigt och lugnt, en tid för tända ljus och vila.


Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig? Ljus måste jag ändå säga, tycker den var varit härlig och vacker. Har hänt en del tråkigheter men det bra väger ändå upp för det dåliga.

När famlade du senast i mörker? Oj, bokstavligen? Ganska nyligen tror jag, för båda våra nattlampor har slut på batteri. Bildligt känns det som att jag famlar i mörker ganska ofta, haha. Jag är en person som reflekterar mycket, det är nog därför.


Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten? Jag hade ont i huvudet igår och somnade tillsammans med Sammie vid sju på kvällen, därför vaknade jag hyfsat pigg vid klockan fyra. Trots att det var då vi tog morgon förra året räknar jag det som natt..!

One thought on “Fem en fredag v. 45: Mörker”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *